Haberler

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu: 'Deprem senaryosunu hayal edemezdik'

Güncelleme:

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Kahramanmaraş'ta yaptığı ziyarette deprem senaryosunu değerlendirerek, yaşanan felaketin büyüklüğünü vurguladı.

İÇİŞLERİ Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, "Deprem ile ilgili biliyorsunuz; tatbikatlar, yazılan senaryolar üzerinden yapılır. Hiç kimse, bu kadar ağır bir deprem senaryosunu hayal edemezdi" dedi.

AFAD ve göçten sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, bir dizi ziyaret ve inceleme için Kahramanmaraş'a geldi. Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün de eşlik ettiği Karaloğlu, ilk olarak İl Afet Koordinasyon Merkezi'ne geçti.

'KENETLENDİK, BUGÜNE KADAR GELDİK'

Karaloğlu, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından bölgede yaşamın normalleşmesi için yoğun çalışmalar yapıldığını belirterek, "6 Şubat için 'asrın felaketi' deniyor; aslında asrı da geçen, belki de insanlık tarihinin yazıldığı günden bu tarafa bildiğimiz bütün afetlerden daha büyük bir afeti yaşadık. Deprem ile ilgili biliyorsunuz; tatbikatlar, yazılan senaryolar üzerinden yapılır. Hiç kimse, bu kadar ağır bir deprem senaryosunu hayal edemezdi. Bizdeki senaryolar genelde şöyledir; bir şehirde deprem olur, komşu şehirler yardımına koşar. Burada 11 şehrimiz, şimdi 18 oldu; genel hayatı etkileme kararı itibarı ile. 18 şehrimizin ve 15 milyon insanın etkileneceği bir senaryoyu hiçbirimiz hayal bile edemezdik ama bunu yaşadık. Fatura ağırdı ama başta milletimiz, devletimiz Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde kenetlendik, bugüne kadar geldik" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Münir Karaloğlu Kahramanmaraş Deprem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar? 2024 Simit Fiyatları: İstanbul ve Ankara'da Simit Ne Kadar? Nihal Candan tekrar cezaevine girecek mi? Nihal Candan yeniden içeri mi giriyor? Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title