Haberler

İç Moğolistan'da büyük ölçekli ağaçlandırma projesi

Güncelleme:

İç Moğolistan Özerk Bölgesi, çölleşmiş ve kumlu arazileri ıslah etme çabalarını genişletmeyi planlıyor. 2024 yılına kadar büyük bir alanda ağaç dikilmesi, çayır ekilmesi ve çölleşmiş arazinin ıslah edilmesi hedefleniyor. İç Moğolistan, Üç Kuzey Barınak Ormanı Programı ile ağaçlandırma çalışmalarını hızlandıracak.

ÇEKİM TARİHİ: Eski görüntüler

İç Moğolistan'daki büyük ölçekli ağaçlandırma projesinden çeşitli görüntüler

Çin'in kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi, çölleşmiş ve kumlu arazileri ıslah etme çabalarının kapsamını genişletmeyi planladığını açıkladı.

İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nin ormancılık ve çayır idaresinin verdiği bilgiye göre, 2024 yılında 3 milyon mu'dan (yaklaşık 200.000 hektar) büyük bir alanda ağaç dikilmesi, 13 milyon mu'dan büyük bir alanda çayır ekilmesi ve 15 milyon mu'yu aşkın büyüklükteki çölleşmiş ve kumlu arazinin ise ıslah edilmesi planlıyor.

İç Moğolistan bu yıl büyük ölçekli bir ağaçlandırma projesi olan Üç Kuzey Barınak Ormanı Programı'nı yürütmek üzere her türlü çabayı ortaya koyacak. Ayrıca kum kontrolünü rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi kurulumuyla daha da entegre ederek, dikilen ağaçların ve ekilen çayırların hayatta kalmasını sağlamak için proje uygulamasının takibini artıracak.

Bölge 2023 yılında yıllık hedeflerin çok ötesine geçerek 5,56 milyon mu'dan büyük bir alanda ağaç dikti, 17,43 milyon mu'dan büyük bir alanda çayır yetiştirdi ve 9,5 milyon mu'yu aşkın büyüklükteki çölleşmiş ve kumlu araziyi ıslah etti.

Ülkedeki büyük çöllerin dördüne ve dört büyük kumluk bölgeye ev sahipliği yapan İç Moğolistan uzun süredir çölleşme ve kumlu arazi sorunlarıyla boğuşuyor. Bölge son yıllarda ağaçlandırma çalışmalarını hızlandırdı.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Çin'in Hohhot kentinden bildiriyor.

(XHTV)

Kaynak: Xinhua / Güncel

Moğolistan Çin Tarım Çevre Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sergen Yalçın Beşiktaş'a mı geliyor? #9917 Sergen Yalçın Beşiktaş ile anlaştı mı? 1 Dolar alış ve satış ne kadar? Kapalıçarşı Dolar fiyatı ne kadar? CANLI Dolar kuru! ANKET GELDİ: AK Parti neden kaybetti? AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti, ilk sırada ne var? #128204 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü okullar tatil olacak mı? Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 29 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Anneler gününe özel sözler neler? Anneler günü için anlamlı, kısa mesajlar! Anneler Günü hediye fikirleri neler? #128144 El yapımı anneler günü hediyesi ne yapılır? Anneler Günü Hediyesi ne olur? Şehmus Özer kimdir, neden öldü? Şehmus Özer hangi takımlarda oynadı? 29-30 Nisan Bursa'da elektrik kesintisi olacak mı? Bursa'da hangi mahallede, nerede elektrik kesintisi olacak? Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında ne oldu? Ankaraspor- Nazilli Belediyespor maçında şike mi oldu? Hangi ülkede İspanyolca konuşan sayısı daha fazladır? Kim Milyoner Olmak İster'de soruldu; Meksika, Arjantin, İspanya... Anneler Günü ne zaman, kaç gün kaldı? #128144 2024 Anneler Günü hangi güne denk geliyor? Aycan Yanaç sevgilisini kimle yakaladı? Aycan Yanaç olayı nedir, sevgilisi ne yaptı? Kobra Murat kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kobra Murat kaç yaşında, nereli? Kobra Murat biyografisi! Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım evleniyor mu? #128141 Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım ne zaman evlenecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title