Haberler

İBB'den Bakan Soylu'ya "557 terörist" yanıtı: Hiçbirinin adli sicil kaydına rastlanmadı

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, terör örgütleriyle bağlantılı 557 kişinin İBB'de işe alındığı iddiasına İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medyadan yanıt verdi. Ongun mesajında, "Çalışanların hiçbirinin işe girişte adli sicil kaydına rastlanmadı" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "İBB'de, çeşitli terör örgütlerine mensup 557 kişi çalışıyor" sözlerine yönelik sosyal medyadan açıklama yaptı.

EMNİYETTEN BİLGİ PAYLAŞIMI YAPILMADI

Ongun paylaşımında "İBB'de 557 terör örgütleriyle ilişkili çalışan var" dendi. Havuz medyası bugün sayıyı 7'ye indirdi. İncelemede 3'ü mevsimlik olmak üzere çalışanların hiçbirinin işe girişte adli sicil kaydına rastlanmadı. Bu konuda Emniyet birimlerince de herhangi bir bilgi paylaşımı yapılmadı" ifadelerini kullandı.

İBB'den Bakan Soylu'ya '557 terörist' yanıtı: Hiçbirinin adli sicil kaydına rastlanmadı

BAKAN SOYLU NE DEMİŞTİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan personel alımları ile ilgili iddialarda bulunmuştu. İBB'ye yaklaşık 33 bin kişi alındığını belirten Soylu, "Bu 33 bin kişiden 12 bin kişiye ancak bakıldı. 455 tanesinin PKK ve KCK kaydı var. 80'inin DHKPC, 20'sinin MLKP, 2'sinin MKP kaydı var ve diğerlerinin kayıtlarını da gönderebilirim" demişti." demişti.

İMAMOĞLU, SOYLU'YA ÇOK SERT YANIT VERMİŞTİ

Soylu'nun sözleri üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "TBMM'de konuştuğu sözlerin ve tavırların gerçekten bilimsel olarak, tıbbi olarak incelenmesi gereken İçişleri Bakanıyla ilgili. Ne demiş sayın bakan? İBB'de çeşitli terör örgütlerine mensup 575 kişi çalışıyor dedi. Yani 86 bin İBB çalışanını zan altında bırakıyor. Bu ilk değil. Ben ilk gün cevap verecektim ama bekledim. Gelip o 575 kişiyi alacaklar sandım. Terör örgütü üyesiyse gelip tutuklayacak sonuçta. Yalanı konuş, iftirayı at, köşene çekil. Meclisteki tutumu tavrı, davranışları, kavga etme biçimi, psikolojik ruh hali açısından buradan çağrı yapıyorum. Ciddi bir öneride bulunuyorum. Ciddiye alınsın istiyorum. Bağımsız sağlık kuruluşları gelsinler ve bu psikolojisi ciddi şekilde bozulmuş sayın bakanla ilgili analiz yapsınlar. Çünkü Türkiye'nin bu kadar önemli bir kurumunun başındaki insan bu haldeyse, İçişleri bakanlığımız tehlike altında demektir. İçişleri Bakanlığı değerli bir makam. Sağlıklı ve rasyonel bir biçimde yönetilmesi şarttır. Allah milletimizi onun gibi yöneticilerden korusun." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Süleyman Soylu Ekrem İmamoğlu Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor?
500

Yorumlar (9)

Erdoğan uslu :

Illaki adlı sicil kaydı temiz mi olması gerikiyor. Nerden gelmişler nereye üyeler. Ekrem bey onuda açıkla.

23
38
yanıtYanıtla
Zulkarneyn :

Hdp apacik sekilde sana İstanbulu biz kazandirdik dedi!

21
34
yanıtYanıtla
Dogan can:

Hdp AKP ye oy verdiği zamanları çok çabuk unuttunuz herhalde AKP kazandığı zaman niye bu şekilde sormadınız peki o zaman kürt kardeşlerinizdi şimdi CHP ye oy verince teröristi oldular

yanıt44
yanıt10
Deli dumrul:

Ibb kelime oyunu yapıyor. Sahsin o anda aranmadigini gösteren belge ile işe alıyorlardır. Adli suç kaydı dediği o. Gbt kaydı isteseler eski kayıtlar daha önce işlediği suçlar çıkar. Onu istemezler.

15
8
yanıtYanıtla
Dogan can:

Boş konuşma adli sicil kaydında terörle alakası olan birinin hertürlü kaydı çıkar bilmiyorsan git adliyeye sor öğren

yanıt3
yanıt1
Tarık Ziya:

Minareyi çalan kılıfını düşünmüştür. Adli kaydı olmayan pkklı bulmak zor değil alırsın onları iş biter

11
3
yanıtYanıtla
ibrahim sarı:

Sayın sözcü, insanların aklı ile alay etmeyin. Söyledikleriniz haklarında her hangi bir adli işlem yapılmamış kişilerse tabi ki adli sicil kaydı temiz çıkar. Konuyu çarpıtmayın.

8
4
yanıtYanıtla
juzen sari:

Diyecek birşey yok herşey ortada varsa öyle birşey gereğini yapsın bakan bey

6
4
yanıtYanıtla
Es ruzgar:

Soylu doğru söylüyor haklı Türkiye'de ki tüm belediyelerinde böyle alıyorlar

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title