Haberler

Hz. Mevlana Sevgiyle Anıldı

Güncelleme:

Şeb-i Arus'un 739. yıldönümü münasebetiyle, Dede Efendi'den hüzzam mevlevi eserler ve sema gösterisi gerçekleşti.

Dünya tarihinde bütün zamanların en önde gelen manevi önderlerden biri olarak kabul edilen Hz. Mevlana, vefatının 739. Yılında Bahçelievler'de anıldı.

Bahçelievler Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik, Nurettin Topçu Kültür Merkezinde gerçekleşti. Anma programında, musikimizin abidevi ismi Dede Efendi'nin aşkla bestelediği mümtaz eserlerini sanatçı Mehmet Güntekin seslendirdi.

Ölümü "sevgiliye kavuşmak" diye değerlendirdiği için Şeb-i Arus (düğün gecesi) olarak isimlendiren Hz. Mevlana'nın Şeb-i Arus'unun üzerinden geçen 7 asır ve 39 yıl, çağrısının etkisinden ve tazeliğinden hiçbir şey eksiltmedi.

İnsanlığın bu zirve şahsiyetinin her Şeb-i Arus yıldönümü kültürümüzde, Hazreti Pir'in sevgiliye kavuştuğu günün yâd edildiği bir kutlama törenine dönüştü. 7 asırdan fazla bir zamandır aralıksız sürdürülen bu gelenek, günümüzde de aynı şevkle devam ettirilmektedir.

Mevlana'yı Sevgiyle andıklarını belirten Belediye Başkanı Osman Develioğlu "Sevgi'yi, saygı'yı asırlarca yaşatan ve insanımıza hoşgörüyü sunan, Hz. Mevlana'yı bir kez daha törenlerle yâd ettik. Dileriz ki, Hz. Mevlana sevgisi, saygısı, hoşgörüsü ebediyete kadar sürsün" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Güntekin Nurettin Topçu Bahçelievler Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title