Haberler

Hüsnü Mahalli: Türkiye 2023'te İslamlaşacak

Gazeteci yazar Hüsnü Mahalli, Ortadoğu'daki gelişmeleri değerlendirirken, "Eğer 2023'te Amerika AKP'yi satmaz, iktidardan düşürmez ise yeni bir Türkiye ortaya çıkacağını, Türkiye'nin toplum ve devlet olarak İslamlaştırılacağına inanıyorum."

Gazeteci yazar Hüsnü Mahalli, Ortadoğu'daki gelişmeleri değerlendirirken, "Eğer 2023'te Amerika AKP'yi satmaz, iktidardan düşürmez ise yeni bir Türkiye ortaya çıkacağını, Türkiye'nin toplum ve devlet olarak İslamlaştırılacağına inanıyorum. Yani Türkiye'nin, bir Malezya olacağını düşünüyorum" dedi.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD), 14'üncü olağan toplantısının konuğu olan Mahalli, 'Ortadoğu'daki Son Gelişmeler ve Türkiye'nin Dış Politikası' başlıklı bir söyleşiye katıldı.

Irak'ta yaşananlara değinen Hüsnü Mahalli, bu ülkede bir bakanın 60, bir milletvekilinin 30 korumayla gezdiğini ve toplam koruma sayısının 1 milyon 570 bini bulduğunu söyledi. Mahalli, günde 50-60 kişinin öldüğü Irak'ta, 1.1 milyon kadının dul, 2.5 milyon çocuğun yetim olduğunu belirterek, "Bu ülke nasıl adam olur, Irak bitmiştir. Şimdi aynı şeyi Suriye'de yapmak istiyorlar" dedi.

Türkiye'nin PKK ile ilgili tüm politikalarının yanlış olduğunu iddia eden Mahalli, "Terörist başıdır, katildir denilen Öcalan, bugün memleketin en önemli muhatabı. Kürt sorunu veya PKK, Türkiye'nin sorunu değildir. İran, bu Kürdistan sorununda en büyük taraf ama adı geçmez. Şimdi Suriye Kürdistanını konuşuyoruz. Şimdi mi aklınıza geldi Suriye?" diye konuştu.

'SURİYE'DE 50 BİN KATİL'

Suriye ile ilgili olarak da 'Beşşar Esad hakkındaki tüm iddialar doğru kabul edilmiş olsa bile bir sorunun yanıtının çok önemli olduğunu' anlatan Mahalli, "Dünyanın 4 bir tarafından tespit edilen 83 ülkeden 50 bin katil, ruh hastası, manyak Suriye'de. Çeçenistan, Mali, Fransa, Malezya gibi ülkelerden profesyonel 50 bin katilin ne işi var Suriye'de? Tabi bunlar ağırlıklı olarak Türkiye'den. Burada ne dönüyor ?" dedi.

'2023'TE YENİ BİR TÜRKİYE'

Yaşanan sürece ilişkin Türkiye'yi de yorumlayan Hüsnü Mahalli, şunları söyledi:

"Eğer 2023'te Amerika AKP'yi satmaz, iktidardan düşürmez ise yeni bir Türkiye ortaya çıkacağına, Türkiye'nin toplum ve devlet olarak İslamlaştırılacağına inanıyorum. Yani Türkiye'nin bir Malezya olacağını düşünüyorum. 10 yıl önce AKP iktidara geldiğinde de böyle düşünüyordum. Hepsi yazılıdır. Dolayısıyla Mursi boyutuyla Türkiye'yi nereye koymak isterseniz koyabilirsiniz. Ama Suriye, Irak, İran, ABD, İsrail'e bilmem neye bağlı. Planlama bu. Tutar mı tutmaz mı, benim kişisel görüşüm tutar. Ama bu coğrafya Ortadoğu, sürprizler olabilir." - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Hüsnü Mahalli Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title