Haberler

Hüseyin Üzmez'in Tahliyesine Kadın Protestosu

Bursa'da, 13 Yıl 1 Ay 15 Gün Hapis Cezasına Çarptırılan ve Cezası Yargıtay Tarafından Bozulan 78 Yaşındaki Hüseyin Üzmez'in Tahliye Edilmesine Ankara'da Kadınlar Tepki Gösterdi.

Bursa?da, 14 yaşındaki B.Ç. adlı kıza cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ve cezası Yargıtay tarafından bozulan 78 yaşındaki Hüseyin Üzmez?in tahliye edilmesine Ankara'da kadınlar tepki gösterdi. Üzmez'in tahliyesine tepki gösteren kadınlar, Adalet Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Adalet Bakanlığı ek binası önünde toplanan çeşitli sivil toplum örgütlerine üye kadınlar, 'Çocuk İstismarına Beraatı, Kadın Katillerine Ceza İndirimini kabul etmiyoruz, uygulatmayacağız' pankartı açarak, 'Suçluyu koruma, suça ortak olma', 'Üzmez'i çocuklardan uzak tutun' ve 'Çocuk istismarı insanlık suçudur' dövizleri taşıdı.

'Şiddete karşı suskun değil öfkeliyiz' sloganları atan kadınlar adına burada yapılan açıklamada, "14 yaşındaki kız çocuğuna defalarca cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle yargılanan Hüseyin Üzmez, suçu sabit görüldüğü halde mahkeme tarafından Yargıtay süreci dikkate alınarak tahliye edildi. Ne yazık ki bizler bu duruma şaşırmamaktayız. Bu karar yargının kadına yönelik cinsel şiddeti meşrulaştıran ilk kararı olmadığı gibi son olmayacağının da emarelerini taşıyor. Hüseyin Üzmez Çocuk istismarı ile suçlandı ve suçlu olduğuna karar verildiği halde kadına ve çocuğa yönelik suçlarda erkeği koruyan yasa ve uygulamalar sayesinde beraat ettirildi. Üzmez vakası ilk olmadığı gibi son da değil. Biz kadınlar; çocuk istismarına beraatı, kadın katillerine ceza indirimini kabul etmiyoruz. Artık birileri buna dur demeli. Kadınlar olarak bu davaların sonuna kadar takipçisi olacağız, tacizcilerin, kadın katillerin peşini bırakmayacağız," denildi.

Bu arada Adalet Bakanlığı önünde toplanan yaklaşık 10 kişilik kadın grubu için yüzlerce polisin etrafta güvenlik önlemi alması dikkat çekti. Kadınlar, basın açıklamalarının ardından sloganlar ve alkışlarla olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title