Haberler

Hükümlü Komutanlar İçin 'Sessiz Çığlık'

Güncelleme:

Beşikdüzü de, Balyoz davası hükümlüleri için, 'Sessiz Çığlık' adlı protesto eylemi gerçekleştirildi.

Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi'nde, Balyoz davası hükümlülerinden Koramiral Deniz Cora, Kurmay Albay Mustafa Önsel, Jandarma Albay Engin Çırakoğlu ve Yarbay Yunus Nadi Erkut için, 'Sessiz Çığlık' adlı protesto eylemi gerçekleştirildi. Eylemde konuşan İdris Cinel, Balyoz davasında hüküm giyen 4 komutanın Beşikdüzü doğumlu olduğunu belirterek, verilen kararı adil bulmadığını söyledi. Eyleme komutanların ilçedeki yakınları da katıldı.

Şehit Er Kahraman Dilli Parkı'nda toplanan yaklaşık 30 kişi, 'Türk yıldırımdır, kasırgadır dünyayı aydınlatan güneştir', 'Ben bir Türk'üm, dinim cinsim uludur', 'Ordumuza, yurdumuza, Cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz' ve 'PKK paçavrası ve katil Apo serbest, Atatürk ve Türk bayrağı yasak' yazılı dövizler taşıdı. Protesto eyleminde Balyoz davasına hüküm giyen komutanların fotoğrafları ve Türk bayrakları yer aldı.

Grup adına konuşan emekli öğretmen İdris Cinel, Balyoz davasında hüküm giyen komutanlardan Koramiral Deniz Cora, Kurmay Albay Mustafa Önsel, Jandarma Albay Engin Çırakoğlu ve Yarbay Nadi Erkut'un Beşikdüzü doğumlu olduğunu belirterek, mahkemenin kararını adil bulmadıklarını dile getirdi. Yaşananları "adaletsizlik" olarak nitelendiren Cinel, her hafta eylem yapacaklarını belirterek, "Bundan sonra tüm halkımızı yaşanan bu adaletsizliğe dur demek için bu meydana bekliyoruz. İftiralarla suçlanıp, adaletsizce yargılanan, vicdansızca zindanlarda tutulan Atatürkçü asker, aydın, bilimadamı, gazeteci ve ülkemizin yetiştirdiği çok değerli insanlara destek vermek için sizleri bekliyoruz" dedi.

Ordunun gözde subay ve astsubaylarının Amerikan projesi dahilinde kendi ülkelerinde savaşmadan esir alındığına vurgu yapan Cinel, şunları söyledi:

"Amerika'nın dostu yoktur, çıkarları vardır. Çıkarlarına kim engel olursa o düşmanıdır. Türk milleti esir edilemez, esarete boyun eğmez. Şanlı tarihimiz örneklerle doludur. Bunun en güzel örneği 19 Mayıs 1919'dur. Bu coğrafyada güçlü ordusu olmayan devletler ayakta kalamazlar, bağımsızlıklarını koruyamazlar. Ülkemizi seviyor, ulus devletimize sahip çıkmak istiyorsak, haksız ve adaletsiz yargılamalara, düzmece deliller ile subaylarımızın esir edilmesine 'dur' demek istiyorsak; sayın halkımız sizleri her cumartesi saat 13.00-14.00 sıralarında bu meydana, yiğitlere destek vermek için bekliyoruz."

Açıklamanın ardından Hüseyin Avni Oğuzhan, Balyoz davasındaki tutuklu komutanlardan gelen bazı mektupları okudu. Grup daha sonra dağıldı. -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Önsel Deniz Cora Beşikdüzü Politika Güncel Haberler

title