Haberler

HSYK: Mahkeme Kurma-Kaldırma Yetkisi Meclis'tedir

Güncelleme:

13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin "Meclis, mahkeme kapatamaz." açıklamasına ve Ergenekon tahliyelerini reddetmesine HSYK'dan jet yanıt geldi.

13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon Davası sanıklarının tahliye taleplerini reddetti. 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese, gerekçe yazısında Özel Yetkili Mahkemelerin TBMM tarafından kaldırılmasının Anayasa 'ya aykırı olduğunu açıkladı.

HSYK'DAN JET YANIT

Bu açıklamanın ardından HSYK'dan jet yanıt geldi. HSYK, "Mahkeme kurma kaldırma yetkisi TBMM'dedir. 13. Ağır Ceza, yetki gaspı yaptı." dedi.

33 KİŞİNİN TAHLİYESİNİ REDDETTİ!

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Mustafa Levent Göktaş, Mehmet Fikri Karadağ, Özkan Kurt, Ulaş Özel, İsmail Sağır, Mehmet Demirtaş, Hasan Ataman Yıldırım, Levent Ersöz, Muzaffer Tekin, Sedat Peker, Boğaç Kaan Murathan, Semih Tufan Gülaltay, Veli Küçük, Fikret Emek, Kemal Kerinçsiz, Serdar Öztürk, Yalçın Küçük, Aykut Metin Şükre, Ergün Poyraz, İbrahim Şahin, Kemal Aydın, Doğu Perinçek, Mehmet Bedri Gültekin, Turhan Özlü, Erkan Önsel, Hikmet Çiçek, Mehmet Deniz Yıldırım, Hasan Atilla Uğur, Tuncay Özkan, Durmuş Ali Özoğlu, Memet Zekeriya Öztürk, İsmail Yıldız, Oktay Yıldırım'ın tahliye taleplerini değerlendirdi. Mahkeme , söz konusu 33 kişinin tahliye taleplerini reddetti.

"MECLİS, MAHKEME KAPATAMAZ!"

13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Özel Yetkili Mahkemelerin (ÖYM) TBMM tarafından kaldırılmasının Anayasa'ya aykırı olduğunu açıkladı. Özese, mahkemenin bu konu ile ilgili Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunduğunu söyledi.

İlgili Haberler

KAPATILAN MAHKEMEYE YAZI ASILDI

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla görevi sona eren Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmaya gelen vatandaşları uyarmak için mahkeme kapısına yazı yazdı. Yazıda "6526 sayılı yasa gereği mahkememiz kaldırılmıştır. Dosyalar tevzi bürosuna devredildiğinden herhangi bir karar verilmemektedir" denildi.

Yeni yasayla, duruşma tarihleri de değişti. Yeni tarihler ağır ceza mahkemeleri tarafından bildirilecek. Bugün yapılacağı duyurulan 28 Şubat davasına da mahkemeler kaldırıldığı için hiçbir sanık gelmedi.

DOSYALARIN DEVİR İŞLEMİ BAŞLADI

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından dosyalar ağır ceza mahkemelerine gönderilecek. Bu dosyalara hangi mahkemenin bakacağına HSYK'nın 1.Dairesi karar verecek. 

Özel yetkili savcılıktaki dosyaların devri kapsamında Ankara'da 9 özel yetkili savcı dosyaları başsavcılığa gönderdi. 
Savcılar öncelikle olarak kendilerine şehir dışından gönderilen dosyaları ilgili şehre iade ediyor. HSYK Birinci Dairesi özel yetkili mahkemelerin dosya devriyle 15 gün içinde hâkim ve savcıların atamasını da yapacak. (Kaynak: Al Jazeera)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mehmet Fikri Karadağ Hasan Hüseyin Özese Levent Göktaş İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500

Yorumlar (22)

musa dunyamrmusah@hotmail.com:

Hadi yorum yapın bakalım AK Parti düşmanları? Başbakan hani ele geçirdiydi yargıyı kendi adamlarını koyduydu hadi yorum yapında görelim!! nasıl bir şeydir aklım almıyor açıklayında görelim.

26
50
yanıtYanıtla
özgürlüksertahmet07@hotmail.com:

musa sen neyin kafasını yaşıyorsun ya.çıkart artık at gözlüklerinide sağını solunu gör.yalandan tahliyeleri konuşuyorlarya.konuşuyorsunuz ya.olmayan şeylerden dolayı içeriye aldınız adamları sonrada tahliye ettiniz değil mi.yemişim sizin tahliyelerinizi.adamların boşuna giden yılların hesabını nasıl vereceksin.hangi dünyada vereceksin.akp düşmanlığıymış.neyin düşmanlığı.boşbakan kendi ağzıyla itiraf etmedimi ben evlatlarıma helal lokma yedirtmedim diye.benmi söyledim...sonunuz geldi bunu yedi düel biliyor bir siz bilmiyorsunuz.artık dünyanın sadece karşıdan görünen yüzüne değil sağda ve solda da olan yerlerine bakın....

yanıt0
yanıt0
musa dunyamrmusah@hotmail.com:

özgürlük boşbakan demenden seninde ne oldugun belli.Şimdi tahliye oldular diye sen suçsuz oldukları belli oldu serbestmi bırakıldılar anlıyorsun tutuksuz yargılanacaklar.hapiste olmadan ama ilerde ceza kesilirse yatacaklar mahkum olacaklar.bunu anlayın.ve bu suçsuz yere yatırıldılar anladılar vs demen çok komik,adamların yargılandığı dava mevcut hükümeti devirmeye yönelik faaliyetler.darbe girişimi bu kanunlarda yasaksa yapmayacaklar.ister prof olsun isterse asker,sen akp yi sevmiyorsun diye yıkamazsınız sandıkla gelen sandıkla gider.bunu anlayın olur mu?

yanıt0
yanıt0
serdar bilgilibilgili@hotmail.com:

haaaaaaaaaaaah simdi tam oldu mahkemelerde girdi birbirine akp gurur duy icine ettin ülkenin...

52
18
yanıtYanıtla
Hırsız Lobisiugur_kur@hotmail.com:

cemaat suçsuz yere içeri koyduğu adamları çıkarmak istemiyor akp de cemaate yardım etmişti araları bozuldu diye şimdi içerdekileri yanına çekmeye çalışıyor akp komiksiniz gerçekten

31
25
yanıtYanıtla
musa dunyamrmusah@hotmail.com:

1 gün ceza evinde kalmayan bilmez.çıkanlar akp yemi deswtek verecek yahu bu içerden çıkanların çoğu akp yönetimini devirmeye teşebbüsden ceza aldılar ne acayipsiniz.

yanıt0
yanıt0
ERHANerhan_16.bjk@hotmail.com:

CIAMAAT DİRENIYOR BAK HELE BAK BU DAHA BAŞLANGIC AKILLI OLUN KENDINIZI DEVLETTEN USTUN GÖRDÜNÜZ ALLAH HÜKÜMETE YARDIM ETSIN BAŞIMIZDAN EKSIK ETMESIN

14
17
yanıtYanıtla
YURTSEVERbir_zeytin_tanesi_1988@hotmail.com:

ABE BİRADER SEN HALA BU ZİHNİYETTE İSEN ALLAH BAŞIMIZA TAŞ YAĞDIRSA AZ YAPMIŞ DERİM. BUNLARIN SUÇLARI BELGELERLE ORTADA OLDUĞU HALDE BUNLARI SÖYLÜYORSAN. BUNLAR ZAMANINDA AKP NİN KUYUSUNU KAZAN ADAMLAR DEĞİL Mİ İDİ. AKP BU GÜNLERE NASIL GELDİĞİNİ UNUTMUŞ. SONUNUNZ HAYIR OLSUN DEMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY DEMEK İSTEMİYORUM.

yanıt0
yanıt0
atillaknnhzr_73@mynet.com:

keşke zamanında cemaatçi dediğiniz o kişiler bıraksalardıda ,ergenekoncular şu akp yi bitirselerdi.şimdi burda böyle konuşabilirmiydiniz o zaman

yanıt0
yanıt0
selimblue_the_hope06@hotmail.com:

adalet nerede diye soracam ama cevap klasik olucak neredeki adalet?

10
12
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title