Haberler

Hristiyan Birlik" Partileri, Aşırı Sağcı Npd'yi Tehlikeli Görmüyor

CSU Milletvekili Hans Peter Uhl: "NPD'deki iç kavgalar, azınlıkta olan aşırı sağcıların demokrasimiz için tehlike göstermediğinin bir işaretidir'' Uhl'a tepki gösteren Berlin Eyalet Milletvekili Taş: ''Aşırı sağcı parti bu kadar tehlikeli bir boyuttayken, NPD'nin tehlikeli olmadığını söylemek, böyle.

Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Milletvekili Hans-Peter Uhl, aşırı sağcı Milliyetçi Demokratik Parti'nin (NPD) demokrasi açısından tehlikeli görmediğini söyledi.

Uhl, Frankfurter Rundschau gazetesine yaptığı açıklamada, NPD içinde yaşanan iç kavgaların, bu parti hakkında kapatma davası açılmasının gerekli olmadığını gösterdiğini ifade etti.

Partinin savunduğu düşüncenin aşağılık olduğunu, seçmenlerin yüzde 99'unun da bu insanlarla bağlantılı olmak istemediğini belirten Uhl, böyle bir partiyi kapatılmasına ihtiyaç duyulmadığını, demokrasinin bu partinin sahip olduğu aşırılıkla yaşaması gerektiğini savundu.

Hans-Peter Uhl, "NPD'deki iç kavgalar, azınlıkta olan aşırı sağcıların demokrasimiz için tehlike göstermediğinin bir işaretidir" dedi.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Milletvekili Wolfgang Bosbach da bugüne kadar ki gelişmelerin NPD'nin kapatma davasından daha çok vergi borçlarıyla ilgili davadan korktuğunu gösterdiğini belirtti.

Söz konusu partinin bir süreden beri maddi sıkıntıların içinde olduğunu ifade eden Bosbach, NPD'ye açılan kapatma davasının partidekileri daha sıkı birbirine bağlayabileceğini savundu. Bosbach, NPD'nin bazı yerler dışında halkta da kabul görmediğini kaydetti.

Sol Parti Berlin Eyalet Milletvekili Hakan Taş, AA muhabirine söz konusu milletvekillerinin son derece tehlikeli  söylemlerde bulunduğunu ifade etti.

Almanya'da NPD üyesi her iki kişiden birinin sabıkalı olduğuna işaret eden Taş, "Özellikle aşırı sağcıların işledikleri cinayetlerle ilgili sadece NSU'nun cinayetleri değil onun ötesinde işlenen cinayetler, öldürülen kişilerin sayısındaki artış, son dönemde açıklanan sayılar NPD'nin ve aşırı sağcı insanların ve NPD'ye sempati duyanların nerelere kadar gidebileceklerinin bir göstergesi. Tüm bu sayılar mevcutken, aşırı sağcı parti bu kadar tehlikeli bir boyuttayken, NPD'nin tehlikeli olmadığını söylemek, böyle bir iddia ortaya atamak son derece tehlikeli ve duyarsız bir davranış biçimi" şeklinde konuştu.

Uhl ve Bosbach'ın yaptığı açıklamaların kendisini şaşırtmadığını belirten Taş, "Almanya'da daha ne kadar cinayet işlenmesi gerekiyor, daha ne kadar bu yeraltı terör örgütleri, NPD tarafından desteklenmesi gerekiyor?" ifadesini kullandı.

NPD'nin ne kadar tehlikeli olduğunu kanıtlayan yeteri kadar delil ve belgenin olduğunu belirten Taş, aşırı sağcı bir partinin vergilerden destek almasının önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti. Söz konusu partinin devletten para alma hakkının olmasının her an bu parayı alacak anlamına geldiğine işaret eden Taş,"Ben bu hakkın da ortadan kaldırılmasını istiyorum" dedi.

Anayasaya aykırı faaliyetler gösteren, aşırı sağcı cinayetlere, yeraltı örgütlerine destek veren bir partinin desteklenmemesi gerektiğini vurgulayan Taş, "Böyle bir partinin var olmasının ve güçlenmesinin önüne geçilmesi gerekiyor. Bu da para musluklarının kapatılması anlamına geliyor" diye konuştu.

NPD'nin kapatılması için bir süre önce Federal Eyaletler Temsilciler Meclisi (Bundesrat) Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Son genel seçimde yüzde 1,3 oranında oy alan NPD'de Genel Başkan Holger Apfel parti içi çatışmaların kendisini yorduğu gerekçesiyle bu ay başında istifa etmişti. Apfel'in yerine Genel Başbakan Yardımcısı ve NPD  Mecklenburg-Vorpommer Eyalet Meclisi Grubu Başkanı Udo Pastörs geçici olarak genel başkanlık görevine getirilmişti. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Eşref Taş Almanya Berlin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title