Haberler

Vahşi maymun saldırısına uğrayan kişi ölümcül 'Monkey B' virüsüne yakalandı

Güncelleme:

Hong Kong, ilk kez vahşi maymun tarafından uğradığı saldırının ardından ölümcül 'Monkey B' virüsü belirlenen kişinin hastanede yaşam mücadelesi verdiğini açıkladı.

Hong Kong'da bir kişi, vahşi bir maymun tarafından saldırıya uğradıktan sonra ölümcül 'Monkey B' virüsüne yakalandı. Şahıs, hastanede yaşam mücadelesi veriyor. Virüsün insandan insana bulaşması nadir rastlanan bir durum olarak belirtildi.

MİLLİ PARK GEZİSİNDE MAYMUN SALDIRISINA UĞRADI

South China Morning Post gazetesinin haberine göre, Sağlık Koruma Merkezince yapılan açıklamada, 37 yaşındaki kişinin 21 Mart'ta ateş ve bilinç kaybı şikayetiyle Tsuen Wan'da hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Şubat sonunda gittiği Kam Shan Milli Park gezisinde vahşi maymun saldırısına uğrayan bu kişide, beyin-omurilik sıvısı analizi sonucunda "Monkey B" virüsünün pozitif çıktığı belirtildi.

Vahşi maymun saldırısına uğrayan kişi ölümcül 'Monkey B' virüsüne yakalandı

VİRÜSE YAKALANAN KİŞİNİN DURUMU KRİTİK

Söz konusu kişinin durumunun şu anda kritik olduğu ve hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü aktarılan açıklamada, vakaya ilişkin incelemelerin devam ettiği bilgisi paylaşıldı. Virüsün insandan insana bulaşması nadir rastlanan bir durum. Hong Kong'da yaygın olarak bulunan makak maymunlarının ısırması ve tırmalamasıyla insanlara bulaşan hastalığın, grip benzeri belirtiler gösterirken ölümcül merkezi sinir sistemi enfeksiyonuna yol açabildiği vurgulanan açıklamada, virüsün insandan insana bulaşmasının nadir rastlanan bir durum olduğuna dikkat çekildi.

"VAHŞİ MAYMUNLARLA TEMAS ETMEKTEN KAÇININ"

Açıklamada, "Monkey B" virüsünün insana bulaştığı vakanın, Hong Kong'da ilk defa rastlandığını ancak virüsün daha önce ABD, Kanada, Çin ve Japonya'da görüldüğü belirtildi. Hong Kong sağlık yetkilileri, halkı vahşi maymunlarla temas etmekten kaçınması konusunda uyarırken, herhangi bir ısırık veya çizik durumunda bulaşma riskini azaltmak için temas edilen bölgenin hemen yıkanmasını tavsiye etti. Bir insanın "Monkey B" virüsü ile enfekte olduğuna dair belgelenmiş ilk vaka 1932'de görülmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Hong Kong Monkey B Sağlık Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Narter Nart:

maymunlar cehennemi filmi gerçek olsa insanlık arınsa... pek de kötü olmaz...

1
6
yanıtYanıtla
Slappingnoob:

Ben Monkey D. Luffy diye biliyordum B mis yeni bir Spoiler bulunur buna kesin

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title