Haberler

Hizb-Ut Tahrir'den Halep Protestosu

Hizb-UT Tahrir'den Halep protestosuHİZB-UT Tahrir üyesi kalabalık grup, Kocatepe Camii'nde Cuma namazı sonrası Halep'te hayatını kaybedenler için kıldıkları gıyabi cenaze namazının ardından ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine yürümek istedi.

Hizb-UT Tahrir'den Halep protestosu

HİZB-UT Tahrir üyesi kalabalık grup, Kocatepe Camii'nde Cuma namazı sonrası Halep'te hayatını kaybedenler için kıldıkları gıyabi cenaze namazının ardından ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine yürümek istedi. Yürümelerine polis tarafından izin verilmeyen grup, basın açıklaması yaparak ayrıldı.

Ankara Kocatepe Camii'nde bir araya gelen Hizb-ut Tahrir üyesi yaklaşık bin 500 kişilik kalabalık grup, Cuma namazının ardından Halep'te hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Grup daha sonra Tekbir getirip, sloganlar atarak ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine yürümek istedi. Hizb-ut Tahrir üyesi grubun yürümesine izin vermeyen polis ekipleri Olgunlar Sokak girişinde barikat kurdu. Yapılan görüşmeler sonrasında yürüyüş yapmayan grup basın açıklaması yaptı. Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti yetkilisi Hanifi Yağmur, Halep'te yaşanan sivil ölümlere, açlığa ve savaşa dikkat çekerek, Halep'teki katliamların akıl almaz boyutlara ulaştığını söyledi. Yağmur, sözlerine ??Kafir ABD, Rusya, Batılı koalisyon güçleri, İran ve zalim Esed rejimi çocuk, kadın, yaşlı demeden Müslümanları adeta soykırım ile yok ediyor. Şu an Halep'in neredeyse tamamı kuşatılmış durumda. On binlerce kadın, erkek ve çocuk çaresizce ölümü bekliyor. Rusya'nın havadan yaptığı saldırılarda binlerce vatandaş katledildiö diye konuştu.

Grup üyeleri yapılan basın açıklamasının ardından Kocatepe Camii civarından ayrıldılar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kocatepe Rusya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title