Haberler

Hisarcıklıoğlu Toplantıya Katıldı

Güncelleme:

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,Gaziantep'te düzenlenen 'Odalar ve Borsalar Müşterek Toplantısı'na katıldı.

Tobb Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Şanlıurfa'daki temaslarının ardından Gaziantep'te düzenlenen 'Odalar ve Borsalar Müşterek Toplantısı'na katıldı.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan toplantıya, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra, Ticaret Odası Başkanı Eyyüp Bartık, Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Nizip Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Sarı, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, oda ve borsaların yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda iş adamı katıldı.

Toplantıda konuşan Hisarcıklıoğlu, TOBB'un, ülkenin en demokratik kurumu olduğunu ve bu kurumda demokrasinin en önemli kuralı olan alttan yukarı doğru seçim gerçekleştirildiğini ifade etti. TOBB tarihinde en yüksek rekabetin yaşandığı ve en çok adayın yaraştığı seçimi bu dönemde yaşadıklarını anlatan Hisarcıkıloğlu, "Bundan sonra Gaziantep ekonominin sorumluluğu sizlerin üzerine bindi. Geçmişte başarı ile aldığınız bayrağı şimdi ileriye götürmek size ait. Türkiye'nin marka şehirsiniz. Türkiye'nin en fazla örnek aldığı bir şehrin ekonomisinin temsilcilerisiniz. Gaziantep başarısının mimarları siz ve temsil ettiğiniz kitlelerdir" diye konuştu.

Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında olmasının hedeflendiğine de işaret eden Hisarcıklıoğlu, "Şimdi de kişi başına düşen geliri 2,5 katı artırmak ve Avrupa ile Asya arasında Türkiye'nin sanayi devi olmasını istiyoruz. 2002 yılında 620 milyon dolar ihracat yapan Gaziantep'in geçen yıl yaklaşık 6 milyar dolar ihracat yaptığını biliyoruz. Bu müthiş bir başarı hikayesi, ama yetmez. Gaziantep hedeflerine yeni bir şey daha koymalı; hedefi dünya şehri olmalı. Gaziantep'in 10 yıl sonra bir dünya şehri olacağına inanıyorum. Artık yatırımcılar yatırım yapmak için sizlerle ortak olmak için Gaziantep'e gelecek" dedi.

Bir bölümünün basına kapalı olarak geçtiği toplantının sonunda Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu 'Girişimci Havuzu' protokolü imzalandı. İmzalanan protokolle girişimci gençlere destek sağlanacağı bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Şanlıurfa Gaziantep Politika Güncel Haberler

title