Haberler

Hırvatistan'da, NATO Parlamenter Asamblesinin Oturumu Başladı

Oturumda, Suriye'de ve Ortadoğu'daki gelişmeler ile 2014 yılında uluslararası askeri gücün çekilmesi planlanan Afganistan'ın geleceği tartışılacak

Hırvatistan'ın güneyindeki Dubrovnik kentinde, NATO Parlamenter Asamblesinin 59'uncu oturumu başladı.

Oturumda, Suriye'de ve Ortadoğu'daki gelişmeler ile 2014 yılında uluslararası askeri gücün çekilmesi planlanan Afganistan'ın geleceği tartışılacak.

Oturuma, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, NATO Parlamenter Asamblesi Başkanı Hugh Bayley, Hırvatistan Cumhurbaşkanı İvo Yosipoviç, Hırvatistan Meclis Başkanı Yosip Leko ve Hırvatistan Dışişleri Bakanı Vesna Pusiç ile 600 üst düzey NATO görevlisi katılıyor.

NATO Parlamenter Asamblesindeki Hırvatistan temsilcisi Boris Blajekoviç, oturumun açılışı öncesinde düzenlenen basın toplantısında, Hırvatistan'ın 2009 yılında NATO ve bu sene Avrupa Birliği (AB) üyesi olduğunu hatırlatarak, "Çok kısa bir süre içerisinde, sadece insan haklarını, parlamenter demokrasiyi, çok partililiği kabul eden değil, aynı zamanda bunları uygulamaya başlayan bir devlet haline geldik" dedi.

Blajekoviç, Hırvatistan'ın NATO'ya üye olmakla, tüm bölgenin sorumluluğunu üzerine aldığını da kaydetti.

NATO Parlamenter Asamblesi Başkanı Bayley ise 59'uncu oturumun ana temasının Suriye'deki mevcut durum olacağını söyledi.

Suriye'deki savaşın nefret ve kan dolu olduğunu belirten Bayley, "Bu savaş, öncelikle insanlar sonra komşu ülkelerde de istikrarsızlığa yol açtığı için bir an önce sona ermeli. Buradan, kimyasal silahların bir an önce imha edilmesi gerektiği mesajını gönderiyorum. Bu, savaşın sona ermesi için gerekli" diye konuştu.

NATO Parlamenter Asamblesi 59'uncu oturumu, dört gün sürecek. - Dubrovacko-Neretvanska

Kaynak: AA / Güncel

Hırvatistan Afganistan Dubrovnik Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title