Haberler

Hindistan'da 5 Yaşındaki Kıza Tecavüz

Güncelleme:

Son dönemde art arda yaşanan tecavüz vakalarıyla gündeme oturan Hindistan'dan yine utandıran bir haber geldi.

Hindistan'da bu kez de beş yaşındaki bir kız çocuğu tecavüz ve işkenceye maruz kaldı.

Başkent Yeni Delhi'deki olayda, tecavüze uğrayan çocuğun, saldırgan tarafından iki gün boyunca bir odaya hapsedildiği belirtildi.

Polis, pazartesi kaybolan küçük kızın, ailesiyle yaşadığı binada bir daireye kilitlendiğini ve komşular tarafından ağlama sesi duyularak fark edildiğini kaydetti.

Yetkililer, bulunduğunda boğazında kesik ve vücudunda yara izleri olan küçük kızın, hastaneye kaldırıldığını, durumunun ciddi olduğunu ifade etti.

ZANLI YAKALANDI

Söz konusu dairede yaşayan 22 yaşındaki zanlının ise Yeni Delhi'ye 1,000 kilometre uzaklıktaki Bihar eyaletinde, yakalandığı öğrenildi.

Hindistan, ardı ardına tecavüz vakalarıyla sarsılıyor ve saldırganların son zamanlarda çocukları hedef alması endişeleri daha da büyütüyor.

Yaşanan son tecavüz olayının ardından Yeni Delhi'de protesto gösterileri düzenleyen halk, kentteki emniyet müdürlükleri ve karakolların önünde eylem yaptı.

SAĞLIK DURUMU İYİYE GİDİYOR

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de tecavüze uğrayıp işkence edildikten sonra kilitli bir odada ölüme terk edilmiş halde bulunan 5 yaşındaki kızın sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.

Devlet Hastanesi Başhekimi D.K. Sharma, geçen Perşembe ağır yaralı olarak hastaneye getirilen küçük kızın tedaviye olumlu yanıt verdiğini söyledi.

Adı açıklanmayan çocuk, 15 Aralık'ta kaybolmuş, 2 gün sonra, ailesiyle birlikte yaşadığı binadaki bir dairede komşuların ağlama seslerini duyması üzerine bulunmuştu. Küçük kızın, tecavüze uğradığı ve işkence gördüğü belirlenmişti.

Olayla ilgili olarak 24 yaşındaki Pradeep Kumar, Yeni Delhi'ye bin kilometre uzaklıktaki Bihar eyaletinde tutuklanmıştı.

Polis, Kumar'ın ifadesine dayanarak saldırı ile ilgili ikinci bir kişiyi daha gözaltına aldı. Yetkililer, gözaltındaki kişinin kimliğini 24 yaşındaki Manoj Kumar olarak açıkladı.

Bihar'dan Yeni Delhi'ye gönderilen sanıklar, adam kaçırmak, tecavüz, cinayete teşebbüs suçlamaları ile önümüzdeki günlerde mahkeme karşısına çıkarılacak.

HALK TEPKİLİ

Hindistan'da büyük tepkiye yol açan saldırının ardından protesto gösterileri düzenlendi. Güvenlik güçlerini küçük kızın ailesinin yaptığı şikayetleri göz ardı etmekle suçlayan halk, polis karakollarının önünde protesto gösterileri yaptı.

Yeni Delhi polis şefinin görevden alınmasını isteyen göstericilerden 50'sinin gözaltına alındığı belirtildi. Tepkilerin büyümesi üzerine başkentin merkezindeki ana caddede 4'ten fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklandı.

Ana muhalefet partisi Bharatiya Janata taraftarları ise, iktidardaki Kongre Partisi önünde toplanarak hükümetten ülkedeki kadın ve genç kızların can güvenliğini sağlaması talebinde bulundu.

Kadınlara ve çocuklara karşı cinsel saldırıların yaygın olduğu Hindistan'da geçen yıl 23 yaşındaki genç bir kadının toplu tecavüze uğradıktan sonra ölmesi, büyük tepkiye yol açmıştı. 16 Aralık'ta erkek arkadaşı ile bindiği otobüste 6 kişinin tecavüzüne uğrayan genç kadın, tedavi için götürüldüğü Singapur'da şiddetli iç kanama nedeniyle yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Yeni Delhi Hindistan Bihar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title