Haberler

Hıfzı Paşa'ya Çanakkale'de Coşkulu Karşılama

Çanakkale'de, Ergenekon'dan 9 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan ancak tutuklu kaldığı süre nedeniyle tahliye edilmesi kararlaştırılan Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, feribot iskelesinde kalabalık bir topluluk tarafından alkışlarla karşılandı.

Çanakkale'de, Ergenekon'dan 9 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan ancak tutuklu kaldığı süre nedeniyle tahliye edilmesi kararlaştırılan Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, feribot iskelesinde kalabalık bir topluluk tarafından alkışlarla karşılandı.

Eceabat'tan saat 19.00 feribotuna Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, beraberinde avukat kızı Nazlı Çubuklu ve oğlu Ömer Çubuklu ile birlikte 19.30'da Çanakkale feribot iskelesine geldi. Çubuklu'yu burada babası Remzi Çubuklu ile yakın akrabaları karşıladı. Çubuklu'nun Çanakkale'deki baba evine geldiğini öğrenen Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, eski bakanlardan Hamdi Üçpınarlar ve çok sayıda vatandaş iskele meydanına akın etti. Feribottan inen Hıfzı Çubuklu Türk bayrakları ve alkışlarla karşılandı. Çubuklu, babası Remzi Çubuklu'nun eline öptü, sarılıp hasret giderdi. Çubuklu, ardından da kendisini karşılayanlara tek tek sarılıp hasret giderdi.

ÇANAKKALE ÇOCUĞU OLARAK TUTUKLU KALMAYI HAZMEDEMEDİM

Gazetecilerin neler hissettiğini sorduğu Hıfzı Çubuklu, "Aşağı yukarı iki yıldır tutukluyum. İlk günden itibaren Çanakkale çocuğu olarak tutuklu kalmak hazmedilecek bir konu değil. Çünkü biz ailemizden hep doğruluğu, dürüstlüğü, hukuktan ayrılmamayı öğrendik ve o şekilde de devam ettik. Tek özlemim Çanakkale'ye ayak basmaktı. Annemi, babamı ve sizleri görmekti. Böyle bir karşılamayla karşı karşıya kalmak beni çok mutlu etti. Bütün Çanakkalelilere çok teşekkür ediyorum. Bayramda annemin, babamın elini öpeceğim. Akrabalarımı dolaşacağım. Pazartesi günü yeniden göreve döneceğim" dedi.

Kararlara ilişkin değerlendirmede bulunan Çubuklu, "Tabi ben tahliye oldum, açıkçası buruk bir sevinç var içimde. Çünkü geride yüksek derecede ceza alan tahliye olamamış arkadaşların hepsinin, daha doğrusu büyük bir çoğunluğunun suçsuz olduğuna yürekten inanıyorum. Çünkü iki yıldır bir hukukçu olarak çok yakınen takip ettim. Bütün dosyaları tek tek inceledim. Delilleri tek tek inceledim. İnanın hepsi sahte, uydurma delillerle insanlar içeride tutuluyor. Ben ama adaletin yerini bulacağına ve doğrunun her zaman tek olduğuna inanıyorum. Buna da inanmak zorundayız. En kısa zamanda onların da hürriyetine kavuşmasını diliyorum" dedi.

Çubuklu'nun babası Remzi Çubuklu ise, "Duygusalız. İki yıldır bu anları bekliyorduk. Allah bu mutlu günleri gösterdi bize. Çok mutluyuz. İnşallah daha iyi günler gelir bundan sonra. Çifte bayram yaşayacağız" dedi.

Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, daha sonra babası Remzi Çubuklu ve diğer akrabalarıyla birlikte Cevat Paşa Mahallesi'ndeki evine gitti. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Eceabat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title