Haberler

Hergeleci İbrahim Pehlivan Mezarı Başında Anıldı

Güncelleme:

9'uncu Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri öncesinde, Türk yağlı güreşinin efsane isimlerinden ve Kırkpınar Başpehlivanlarından Hergeleci İbrahim, mezarı başında anıldı.

Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde düzenlenen 9'uncu Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri öncesinde, Türk yağlı güreşinin efsane isimlerinden ve Kırkpınar Başpehlivanlarından Hergeleci İbrahim, mezarı başında anıldı.

Kartepe Belediyesi himayesinde yarın yapılacak olan ve Kırkpınar'a da katılan birçok başpehlivanın da bulunacağı 9'uncu Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri öncesinde Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve güreşseverler ile mezarlığa gitti. Sarımeşe Merkez Camii İmamı Yakup Şimşek'in okuduğu Kuran ve yapılan dualarla Hergeleci İbrahim anıldı. Şükrü Karabalık yaptığı konuşmada, "Türk'ün gücünü, cesaretini, çevikliğini anlatan, bu topraklarda yetişip birçok pehlivanlar yetiştiren Hergeleci İbrahim asla unutulmaz. Onun adını yaşatmak ve ata sporumuzu devam ettirmek için düzenlediğimiz yağlı güreşlere tüm halkımızı davet ediyorum" dedi.

Kırkpınar yağlı güreşlerinin rövanşı niteliğindeki Kartepe 9'uncu geleneksel Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri yarın saat 16.00'de başlayacak. Aralarında ünlü 18 başpehlivanın da bulunduğu 400 kadar güreşçi kıspet giyerek birincilik mücadelesi verecek. - Kocaeli / Kartepe

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırkpınar Kartepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title