Haberler

Her Şey Bir Mektupla Başladı: 78 Kilo Verdi

Amasya'nın Taşova ilçesinde yaşayan 190 kilo ağırlığındaki Tülay Önder, bir yıl önce Sağlık Bakanına yazdığı mektup sonrası olduğu ameliyatın ardından 112 kiloya kadar zayıfladı.

Amasya'nın Taşova ilçesinde yaşayan 190 kilo ağırlığındaki Tülay Önder, bir yıl önce Sağlık Bakanına yazdığı mektup sonrası olduğu ameliyatın ardından 112 kiloya kadar zayıfladı. Bir yıl önce 190 kilo ağırlığında olan Tülay Önder, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a yazdığı mektubun ardından geçirdiği ameliyat sonrasında 78 kilo vererek 112 kiloya düştü. 126 kiloluk oğlu 14 yaşındaki Murat'tan daha zayıf hale dönüşüp şimdi bol gelen eski elbiselerini de çöpe atan 39 yaşındaki Önder, "Aynalara küsmüştüm. Ama artık dost oldum. Her gün bakıyorum" dedi.

BAKANA YAZDIĞI MEKTUPLA HAYATI DEĞİŞTİ

Uzun zamandır obezite ve getirdiği hastalıklarla mücadele etmek zorunda kalan Tülay Önder'in hayatı bir yıl önce Sağlık Bakanı olan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'a yazdığı mektupla değişti. Evli ve bir çocuk annesi Önder, yıllardır uyguladığı diyetlerden sonuç alamayınca çareyi Bakan Akdağ'a mektup yazmakta buldu. Fazla kiloları nedeniyle çeşitli zorluklar yaşayıp oğlunu bile okula dahi götüremediğini yazan kadının durumuna kayıtsız kalmayan Akdağ'ın Amasya İl Sağlık Müdürlüğüne tedavisine hemen başlanması talimatı vermesi sonrası ambulansla alınarak Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen Önder ile oğlunun tüm tetkik ve tahlilleri yapıldı. İncelemelerin ardından tüp mide ameliyatı yapılmasına karar verilen Önder, götürüldüğü İstanbul'da bir hastanede ameliyat oldu.

78 KİLO VERDİ, ŞİMDİ OĞLUNDAN DAHA ZAYIF

Aradan geçen bir yılda gün gün eriyip yaklaşık 78 kilo veren Tülay Önder, bir yıl önce 102 kilo ağırlığındayken şimdi 126 kilo gelen oğlundan daha zayıf görünüme kavuştu. Oğlu Murat'ı okula götürüp getireceği günlerin düşünü kuran Önder'in hayali de gerçeğe dönüştü. Anne-oğul okul çıkışı sokakta kol kola yürüdü.

"EVDE KIRILMAYAN NE YATAK NE KOLTUK KALDI"

Sürekli yemek yemelerinden dolayı kocası Hasan'ın da borçlandığını anlatan Önder, "Evde kırılmayan ne yatak ne koltuk kaldı. Bize artık koltuk, yatak dayanmıyor. Kendine güvenen marka varsa üç koltuk ve bir yatak istiyorum. Ben yenilendim. Onlar da yenilensin" diye konuştu.

(Murat Çelik/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Murat Çelik Taşova Akdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title