Haberler

Helikopterde Doğan Bebeğe Pilotun Adı Verildi

Bitlis'in Mutki ilçesinde doğum hastası bir kadın, hastaneye ulaştırılması için köye gönderilen helikopterde doğum yaptı.

Bitlis'in Mutki ilçesinde doğum hastası bir kadın, hastaneye ulaştırılması için köye gönderilen helikopterde doğum yaptı. Helikopterde doğan bebeğe, helikopterin pilotu Burak'ın adı verildi.

Mutki'ye bağlı Kayran köyünde yaşayan ve 7'inci çocuğuna hamile olan 34 yaşındaki Gülçimen Güllü adlı kadının sancısının artması üzerine, yakınları tarafından Yazıcık Karakol Komutanlığı'ndan yardım istendi.

Konunun Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ve İl Jandarma Komutanlığı'na bildirilmesiyle, Tatvan 10. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'ndan kadının hastaneye ulaştırılması için köye askeri helikopter gönderildi.

Yakınları ve 112 Acil Servis ekipleri tarafından helikoptere bindirilen Güllü, çok kısa süre sonra helikopterde doğum yaptı.

Helikopterin, İl Jandarma Komutanlığı helikopter pistine iniş yapmasının ardından bebek pistte hazır bekleyen 112 Acil Servis ambulansındaki kuvöze alındı. Anne Güllü de askerler ve yakınları tarafından helikopterden alınarak ambulansa getirildi. Anne ve bebeği, 112 ambulanslarıyla Bitlis Devlet Hastanesine götürüldü. Anne ve bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu, bebeğe yakınları tarafından köye gönderilen helikopterin pilotu Burak'ın isminin verildiği öğrenildi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yazıcık Bitlis Mutki Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title