Haberler

İSTANBUL-HDP ESKİ MİLLETVEKİLİ HÜDA KAYA HAVALİMANINDA YAKALANARAK TUTUKLANDI

Güncelleme:

HDP 27. Dönem İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, İstanbul Havalimanı'ndan Almanya'ya gitmek üzereyken, hakkında bulunan yakalama kararından dolayı gözaltına alındı.

HDP 27. Dönem İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, İstanbul Havalimanı'ndan Almanya'ya gitmek üzereyken, hakkında bulunan yakalama kararından dolayı gözaltına alındı. Hüda Kaya çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Havalimanı'ndan Almanya'nın Hamburg kentine gitmek üzere olan 27. Dönem HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, 6-8 Ekim 2014'teki eylemlerle ilgili olarak havalimanında gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Konuyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "İstanbul Havalimanı VIP Pasaport kontrol noktasında yapılan işlemler sırasında İstanbul-Hamburg uçuşu ile ülkemizden çıkış yapmak üzere pasaport kontrol noktasına gelen H.K. isimli yolcunun yapılan kontrollerinde, Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozma, Var olan veya var sayılan suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanılarak yol kesmek suretiyle terör örgütüne yarar sağlama, Cebir tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme suçlarından aranması olduğu tespit edilmiş şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili yakalanan H.D. isimli şahıs tahkikat işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Havalimanı Milletvekili Hüda Kaya İstanbul Almanya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title