Haberler

Hedefimiz 50 Bin Yabancı Hasta

Güncelleme:

Selin Yıldırım Peker, "Dünya Sağlık ve 3. Yaş Kongresi"nde "Sağlık Turizmi'nde Altın Adımlar" konulu bir sunum yaptı.

Dünyagöz İcra Kurulu Üyesi Selin Yıldırım Peker, "Dünya Sağlık ve 3. Yaş Kongresi"nde "Sağlık Turizmi'nde Altın Adımlar" konulu bir sunum yaptı. Dünyagöz Hastaneler Grubu'nun kurulduğu günden bu yana 300 milyon dolar yatırım yaptığını hatırlatan Selin Yıldırım Peker, Dünyagöz Hastaneler Grubu'na geçen yıl 35 bin yabancı hasta geldiğini ifade ederek, bu yılki hedeflerinin 50 bin yabancı hasta olarak açıkladı.

İzmir'de düzenlenen "Dünya Sağlık ve 3. Yaş Kongresi"nde aynı zaman oturum başkanlığı da yapan Dünyagöz İcra Kurulu Üyesi Selin Yıldırım Peker, "Sağlık Turizmi'nde Altın Adımlar" konulu sunum yaptı.

97 farklı ülkeden hasta geldi

Dünyada 100 milyar dolarlık bir medikal turizm pastasının bulunduğunu anımsatan Selin Yıldırım Peker, ABD'nin 44 milyar dolar, Hindistan'ın 14 milyar dolar, Kanada'nın 6 milyar dolar, Türkiye'nin ise 1,87 milyar dolarlık pazar payına sahip olduğunu açıkladı.

Dünyagöz'e 2012 yılında 97 farklı ülkeden hastanın geldiğini belirten Selin Yıldırım Peker, şunları söyledi: "Dünyagöz'e 2009 yılında 20 bin, 2010 yılında 25 bin, 2011 yılında 30 bin ve 2012 yılında 35 bin yabancı hasta geldi. 2013 yılında hedefiz ise 50 bin hasta. Hastaların Türkiye'yi seçmesinin nedenleri ise müsait yatak kapasitesi, Afrika, Avrupa ve ortadoğuya 3-4 saatlik uçak mesafesi, otelcilik hizmetlerinde mükemmeliyet, tercih edilen seyahat noktasına uygun fiyatlar ve tedavi için bekleme süresinin bulunmayışı."

Fiyat avantajı

Selin Yıldırım Peker, medikal turizminde Türkiye'nin tercih edilmesinin nedenlerinden birini de Avrupa ülkelerine göre fiyat avantajının bulunması olarak ifade ederek, şöyle konuştu: Lazer tedavisi Avrupa'da yaklaşık 4 bin euro tutarken aynı tedaviye Türkiye'de uçak ve otel de dahil olmak üzere 1900 euro ödeniyor. Avrupa'da dişte 9 köprü tedavisi 6 bin 300 euro. Türkiye'de uçak ve otel ile aynı tedavi 2 bin 435 euro. Fark ise 3565 euro. Kozmetik cerrahi ve saç nakli Avrupa'da 10-15 bin euro arasında Türkiye'de ise uçak ve otel dahil 3-6 bin euro arasında."

Dünyagöz'ün standına yoğun ilgi

"Dünya Sağlık ve 3. Yaş Kongresi"nin resmi sponsorlarından olan Dünyagöz Hastaneler Grubu, kongrede ayrıca bir stand açtı. Kongreye özellikle yabancı ülkelerden gelen katılımcılar Dünyagöz Hastaneler Grubu'nun standını ziyaret etti. Yabancı konuklar, burada Dünyagöz Hastaneler Grubu yetkililerinden göz sağlığı, tedavisi ve kullanılan son teknoloji hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Selin Yıldırım Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title