Haberler

HDP'nin Adayı Avukata Polise Hakaretten 1 Yıl 5 Ay Hapis

Güncelleme:

HDP'den Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan avukat 32 yaşındaki Harika Günay Karataş, polise hakaret suçundan 1 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

HDP'den Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan avukat 32 yaşındaki Harika Günay Karataş, polis memuruna hakaret suçundan 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

KAPIDA 2 POLİS MEMURU İLE TARTIŞTI

Sakarya Barosu eski avukatlarından olan Harika Günay Karataş, 2014 yılında yılında Sakarya Adliyesi'nde hakim-savcı-avukat kapısında polis memurları M.Ö. ve A.K. ile tartıştı.

AVUKAT TARTIŞMAYA DAHİL OLDU

Polis memurları M.Ö. ve A.K, bir vatandaşı hakim-savcı-avukat kapısından geçirmeye çalışan avukat O.E.'yi uyarırken araya giren Harika Günay Karataş tartışmaya dahil oldu.

"YALAKALIK KÖPEKLİK YAPIYORSUNUZ"

Polis memurları, Harika Günay Karataş'ın tartışma sırasında, "Hakim ve savcıların karşısında el pençe divan durup, yalakalık köpeklik yapıyorsunuz. Bizimle de egonuzu tatmin ediyorsunuz" dediğini iddia ederek davacı oldu.

"HAKARET TEŞKİL EDEN EYLEMİM OLMADI"

Sakarya 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Harika Günay Karataş suçlamaları kabul etmeyerek, olay günü polislerin bir meslektaşına kötü muamelede bulunduğunu söyleyerek, "Müştekilere karşı hakaret teşkil eden bir eylemim olmadı. Kendisine 'Bir avukata bu şekilde davranamazsınız, buradan hakim savcı geçince el pençe divan duruyorsunuz, bir avukata bu şekilde davranamazsınız' dedim. Bunun haricinde bir şey söylemedim.

"KÖPEK DİYEREK KÖPEĞE HAKARETTE BULUNMAM"

Ayrıca Hacı Lokman Birlik'i panzerin arkasında cenazesini sürükleyen ve Uğur Kaymaz'ı sokak ortasında katledip yanına silah bırakan ve 3 yaşından 70 yaşına kadar sivil halkı katleden bir geleneğe sahip meslek örgütü çalışanına köpek diyerek köpeğe hakarette bulunmam. Suçlamaları reddediyorum" dedi.

1 YIL 5 AY 15 GÜN HAPİS CEZASI VERİLDİ

Mahkeme, Harika Günay Karataş'a kamu görevini yürüten polis memurlarının onur, şeref ve saygınlıklarını rencide edebilecek nitelikte hakaret suçu işlediğini tespit ederek 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verdi.

5 YIL SÜREYLE DENETİME TABİ TUTULACAK

Mahkeme, avukat Karataş'a verilen bu cezayı sanığın sabıkasız olması ve yeniden suç işlemeyeceği hususunu göz önünde bulundurarak, hükmün açıklanmasını geri bırakılmasına ve 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına karar verdi.

SAKARYA'DAN HAKKARİ'YE NAKLİNİ YAPTIRDI

Avukat Karataş, aralarında 2 polis müdürünün de bulunduğu 14 yaşındaki Ö.C.'ye cinsel istismar davasında Ö.C'nin avukatlığını yapmıştı. Bir dönem Çağdaş Hukukçular Derneği Sakarya Şube Başkanlığı görevinde de bulunan Karataş geçen yıl Sakarya Barosu'ndan Hakkari Barosu'na nakil yaptırarak, Hakkari'de mesleğine devam etmeye başladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karataş Üst Manşet Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500

Yorumlar (109)

hüsam:

sana ceza yazan hakim, savcı utansın, delil gösterilmeden cezamı olur,

13
65
yanıtYanıtla
AMEDLI Mobil-IOS:

Helal olsun sana güzel insan

9
51
yanıtYanıtla
HALK:

KADIN HAKLI POLİS HER ŞEYE SALATA OLUYOR

12
48
yanıtYanıtla
Kurt:

Bunlar bu memleketi sahipsiz saniyorlar herhalde

30
14
yanıtYanıtla
MÜVEKİL:

Bu kadın Türk soyundan ama vatan hayinliğine soyunmuş anlamakta zorluk çekiyorum.

29
13
yanıtYanıtla
OOOOOOO:

salak salak salak. . . gerizekalı salak . . .

31
11
yanıtYanıtla
ASİLKÜRT:

Hayinlar vatan daşlıktan çıkarılmali

35
6
yanıtYanıtla
fistanlı kekoşlar:

la bu hayinlerin hepsi kaypak. önce haltı yiyorlar, sonra inkar ediyorlar:)

37
3
yanıtYanıtla
tasavukat:

bu avukati ayagina tas baglayip van gölüne atmak lazim

29
11
yanıtYanıtla
KARTAL:

yuuuuuuuuh özrü kabahatinden büyük ALLAH belanı versin tezelden AMİNNNNN. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

32
7
yanıtYanıtla
Tüm 109 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title