Haberler

Hdp Milletvekilleri Danış ve Demirel Gazdan Hastanelik Oldu (2)

Hdp'li 3 MİLLETVEKİLİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR Sokağa çıkma yasağının 7'nci gününe girdiği Derik İlçesi'nde, atılan gaz bombalarından etkilenen HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın, Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde tedavisi sürüyor.

Hdp'li 3 MİLLETVEKİLİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Sokağa çıkma yasağının 7'nci gününe girdiği Derik İlçesi'nde, atılan gaz bombalarından etkilenen HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın, Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde tedavisi sürüyor. Tedavi gördüğü hastanede gazetecilere konuşan Beştaş, görüşebilecekleri devlet adına bir muhatap bulamadıklarını belirterek, "Yasak 7'nci gününe girdi. Burada devlet adına görüşeceğimiz bir muhatap bulamıyoruz. Halk dışarı çıkıyor, tuvalet ihtiyaçlarını gidermek için, bahçelerine çıkıyor, onlara ateş açılıyor, gaz sıkılıyor. Millet korkudan tuvalete bile gidemiyor. Bu devlet gladyatör devleti olmuştur. Biran önce sokağa çıkma yasağının kaldırılması gerekir" dedi.

Hemen yanındaki hasta yatağında koluna serum takılan HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul ise, "Derik'te devlet diye bir şey yoktur. Düşmanca bir yaklaşım var Derik'te. Bize hiç bir uyarı yapılmadan üzerimize gaz sıktılar. Orada yere düşürken bile ambulansların gelip bizi almasına izin verilmedi" diye konuştu.

DERİK PROTESTOLARI

Bu arada, Derik'teki sokağa çıkma yasağı ve çatışmaları protesto etmek için, Şanlıurfa'nın Viranşehir ile Mardin'in Kızıltepe İlçeleri arasındaki, Denktaş ve Derinsu Köyleri mevkiinde İpek Yolu'nda ateş yakarak yolu trafiğe kapattığı öğrenildi. Yolun her iki tarafında da uzun araç kuyruğu oluştuduğu kaydedildi.

NUSAYBİN'DE ESNAF 2 GÜNDÜR KEPENK AÇMADI

Nusaybin'de de 2 günden beri 4 mahallesinde devam eden sokağa çıkma yasağına karşı tepkiler sürüyor. 4 mahallede uygulanan yasağa rağmen, ilçe genelinde esnaf 2 gündür kepenk açmadı. Nusaybin Belediye Başkanı Cengiz Kok, eski başkan Sara Kaya, DBP İlçe Eş Başkanları Celal Ata ve Zeynep Algan'ın da aralarında bulunduğu bir grup, DBP ilçe binası önünde toplandı. Buradan yürüyüşe geçen grup, Üçyol ve Midyat Yolu Caddesi'nden yaklaşık 3 kilometre yürüyerek, Nevruz Meydanı'na kadar geldi. Grubun yürüyüşü sırasında sıkı önlem alan güvenlik güçleri, sokağa çıkma yasağının uygulandığı mahallelere çıkan Ahmet Kaya Köprüsü'nde barikat kurarak, grubun buradan geçişine izin vermedi. Bunun üzerine DBP İlçe Başkanı Celal Ata, Nevruz Meydanı'nda yaptığı konuşmada, "AKP hükümetini kınıyoruz. 14 günden sonra şimdi de 3 gündür üzerimizde baskı uygulanıyor. Baskı altındaki 4 mahallemize destek veriyoruz. Halkımıza 4 mahalleye sahip çıkması konusunda çağrıda bulunuyoruz. AKP güçleri ağır silahlarla ve tüm güçleriyle halkımıza saldırıyor. Nusaybin'e sahip çıkmaları için tüm Mardin halkımıza çağrıda bulunuyoruz" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan grup, olaysız bir şekilde dağıldı. - Nde

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Çağlar Demirel Gaziantep Derik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title