Haberler

Hdp Mersin ve Adana İl Binalarında Patlama (5)

Büyük HASAR OLUŞTU Adana'da HDP Seyhan İlçe Örgütü binasında meydana gelen patlamanın etkisiyle duvarda yarım metre çapında delik oluştu, 4 odadaki eşyalar hasar gördü, cam ve çerçeveler kırıldı.

Büyük HASAR OLUŞTU

Adana'da HDP Seyhan İlçe Örgütü binasında meydana gelen patlamanın etkisiyle duvarda yarım metre çapında delik oluştu, 4 odadaki eşyalar hasar gördü, cam ve çerçeveler kırıldı. Olay yeri ekiplerinin incelemesi ardından HDP Adana Milletvekili Adayı Vedat Özkan, gazetecileri patlamanın olduğu binaya aldı. Gazetecilerin görüntü almasını sağlayan Vedat Özkan, "Halkı burada öldürmek istediler. En yoğun çalıştığımız saatlerde katletmek istediler. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Barışta ısrar edeceğiz. Bu olayı kınıyor, lanetliyoruz. En kısa sürede aydınlatılmasını istiyoruz. Patlamanın türünü bilmiyoruz ama zaman ayarlı bomba olabilir" diye konuştu.

Belediye görevlileri de, patlamanın ardından caddeye saçılan parçaları ve cam kırıklarını temizledi. Patlamadan 1 hafta önce HDP binasının dış duvarında kaplama işlemi yapıldığı, bu sayede patlamanın şiddetinin ve duvar parçalarının düşerek kaldırımda yürüyenlere zararının azaldığı ifade edildi.

HDP MERSİN İL BAŞKANI: BOMBA PARÇA TESİRLİ

HDP Mersin İl Başkanı Selman Günbat da bombalı saldırı ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Çiçek bilinmeyen biri tarafından dün akşam saatlerine doğru getirilip bırakılmış. Kimin getirdiği konusunda henüz bilgi yok. Bomba kesinlikle ses bombası değil, parça tesirli zaman ayarlı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü her tarafa bilyeler ve metal parçaları saçılmış durumdadır. Parça tesirli güçlendirilmiş bir bomba. Duvarı delip, bulunduğu beton zeminde de çukur oluşturmuş. Normalde o saatlerde topluca kahvaltı yapardık. Ancak bu gün mitingimiz olduğu için erken çıktık. Normal zaman da patlama olmuş olsaydı orada yaklaşık 15-20 kişi olurdu. Yaptığımız incelemede parti binasının girişindeki kameranın da çalışmadığını tespit ettik. Bu da son derece ciddi bir kuşku yaratıyor. İş hanında bulunan iş yerlerindeki tüm kameralar çalışırken, parti binamızın girişindeki kameranın devre dışı bırakılması son derece ciddidir."

CHP ADAYI SAĞLAR: SORUMLUSU HÜKÜMET

HDP'li Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk ile CHP Milletvekili adayı Fikri Sağlar olay yerine gelerek binada inceleme yaptı. Akdeniz Belediye Başkanı Türk, "Patlama nedeni ile tahribatlar olmuş. Camlar kırılmış, can kaybı olmadığına çok seviniyoruz" dedi. CHP'li Sağlar ise, "Profesyonelce olduğu açıktır. Bunun sorumlusu da bugün ki hükümettir. Sorumluları bulunmadığı takdirde failleri kendileri olarak kalacaktır" diye konuştu.

İLÇE BAŞKANLIĞINDAKİ BOŞ ÇIKTI

Öte yandan HDP'nin merkez Toroslar İlçe Başkanlığı'na da dün öğleden sonra bir çiçek gönderildiği ortaya çıktı. HDP'nin 2'inci sıra adayı Çilem Öz adına gönderilen ve parti binası içinde alınan çiçek, bomba uzmanlarınca incelendi, ancak suç unsuru bulunamadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Mersin Seyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title