Haberler

HDP'li Vekil Gülser Yıldırım'a 81.5 Yıla Kadar Hapis Talebi

Güncelleme:

Tutuklu HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım hakkında 27.5 yıldan 81.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım hakkında tutuklu olduğu soruşturmadan 81 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin kabul ettiği iddianamede Yıldırım, 'örgüt kurma ve yönetme,' 'örgüt propagandası yapmak,' 'suçu ve suçluyu övme,' 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' ve 'suç işlemeye alenen tahrik,' 'halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma' ile 'toplantı ve yürüyüşün zorla dağıtılması'yla suçlanıyor.

GEREKÇELER

Suçlamaların gerekçeleri ise Yıldırım'ın 2016'da Şırnak'ın Cizre ve Mardin'in Nusaybin ve Dargeçit ilçelerindeki çatışmalara ilişkin basın açıklamalarına katılması ve konuşma yapması, yürüyüşlere, mezarlık ziyaretlerine katılması.

İddianamede bu eylem ve etkinliklere katılan Yıldırım'ın 'örgütün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru göstermek, övmek ve bu yöntemlere başvurmayı teşvik etmek suretiyle propagandasını yaptığı' ileri sürülürken, Dargeçit'te sarf ettiği "Vuracaksanız bizi vurun, insanlar tandırını yakamıyor, vicdanı olanların rahatsız olduğunu biliyorum, nasıl uygulamadır." sözleri de suç unsuru sayıldı.

Öte yandan Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması ve kaçma şüphesini gerekçe göstererek Yıldırım'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Yıldırım'ın dosyası Mardin'de yetkili nöbetçi ağır ceza mahkemesine gönderildi.

EŞ BAŞKANLAR DAHİL 12 KİŞİ TUTUKLU

Eş başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın da aralarında olduğu HDP'li 12 vekil, 4 Kasım'da sabaha karşı evlerine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınmıştı.

Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir ve İmam Taşçıer ve Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Demirtaş ve Yüksekdağ'la birlikte grup başkan vekili İdris Baluken, Şırnak milletvekilleri Leyla Birlik ve Selma Irmak, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve Şırnak Milletvekili Ferhat Encü tutuklanmıştı. İki gün sonra da Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan tutuklanmıştı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel ve Siirt Milletvekili Besime Konca da Ankara'da gözaltına alınmalarının ardından 12 Aralık'ta tutuklanmıştı. Böylece tutuklu vekil sayısı 12'ye yükselmişti.

Birlik'in ardından Baluken'in de tahliye edilmesiyle beraber tutuklu HDP'li vekillerin sayısı 10'a düşmüştü. Meral Danış Beştaş ve Ayhan Bilgen'in tutuklanmasıyla bu sayı yeniden 12'ye yükselmişti.

BATMAN MİLLETVEKİLİ MEHMET ALİ ASLAN'A YAKALAMA KARARI

HDP Batman Millevekili Mehmet Ali Aslan hakkında Batman'da görülen 2 ayrı dosya için duruşmalara katılmadığı gerekçesiyle yakalama kararı çıkartıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gülser Yıldırım Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title