Haberler

Hdp'li Vekil Cadde Ortasında Oturma Eylemi Yaptı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Sur’da devam eden sokağa çıkma yasağına dikkat çekmek amacıyla kentin en işlek caddesinde oturma eylemi yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Sur'da devam eden sokağa çıkma yasağına dikkat çekmek amacıyla kentin en işlek caddesinde oturma eylemi yaptı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Yiğitalp, Sur'da 17 günden bu yana devam eden sokağa çıkma yasağını protesto etmek için oturma eylemi yaptı. Kentin en işlek noktası olan Ekinciler ile Gevran caddelerinin kesiştiği noktada oturma eylemi başlatan Yiğitalp'e çok sayıda vatandaş da destek verdi.

Burada bir konuşma yapan Yiğitalp, her gün ölüm, gözaltı ve tutuklanmaları duyduklarını söyledi. Yiğitalp, "Askeri yöntemlerle güvenlik politikaları ile çözülmeyeceğini tecrübe eden bir tarihsel hafıza varken hala aynı hafızayı tekrar tekrar sivil halk üzerinden katliamlara dönüştüren binlerce zırhlı araçlarla binlerce askerle binlerce özel harekat polisleri ile helikopterlerle tanklarla, sadece ve sadece halkların canını yakmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Bizde diyoruz ki siz ablukayı kaldırmayana kadar biz direnişe devam edeceğiz. Bugün burada yarın başka bir yerde. Ama o abluka kalkmak zorunda. O insanların temel ihtiyaçları bile karşılanmıyor. Kim hasta kim yaralı cenaze var mı, kimlerin durumu nedir bilmiyoruz. Her türlü basın bilgi akışı kesilmiş o abluka kalkmayana kadar direnişimizi devam ettireceğiz" dedi.

Yiğitalp, bir süre devam ettirdiği oturma eylemine daha sonra son verdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Sibel Yiğitalp Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title