Haberler

HDP'li Müslüm Doğan'dan Leyla Zana'ya Tepki: Gündemi Meşgul Etme

Güncelleme:

HDP'li Müslüm Doğan, Leyla Zana'nın yemin krizine yönelik yaptığı açıklamada "Gündemi böyle işgal etmemeli. Böyle işgal ettiği zaman bizim tartışma alanlarımız daralıyor." dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda 'Türk milleti' yerine 'Türkiye milleti' sözleriyle yemini geçersiz sayılan son günlerin siyasette en tartışmalı ismi HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'ya HDP içinden tepki geldi.

"TARTIŞMA ALANLARIMIZ DARALIYOR"

T24'ün sorularını yanıtlayan geçici hükümette Kalkınma Bakanı olarak görev yapan HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, yemin etmemeyi doğru bulmadığını söyleyerek, "Leyla Zana gündemi böyle işgal etmemeli. Tartışma alanlarımız daralıyor." dedi.

"LEYLA ZANA BİR BİREYDİR"

"Demokratik parlamenter sistem içerisindeki o yeminin anayasal bir gereklilik olduğunu" söyleyen Müslüm Doğan, HDP'nin 7 Haziran'ı iyi okuyamadığı yönünde öz eleştiride bulundu. Doğan, "Nusaybin tartışılmalıydı. Şiddet sarmalı tartışılmalıydı. Sadece Leyla Zana'nın durumu tartışılmamalıydı. Leyla Zana bir bireydir. Gündemi de işgal etmemeli bu şekilde. Böyle işgal ettiği zaman bizim tartışma alanlarımız daralmaktadır." dedi.

"GÜNDEMİ BU ŞEKİLDE MEŞGUL ETMEMELİ"

Meclis'teki törende yemini kabul edilmeyen Leyla Zana'nın gündemi işgal etmemesi gerektiğini savunan HDP'li Doğan şöyle konuştu: "Şiddet sarmalı tartışılmalıydı. Sadece Leyla Zana'nın durumu tartışılmamalıydı. Leyla Zana bir bireydir. Gündemi de işgal etmemeli bu şekilde. Böyle işgal ettiği zaman bizim tartışma alanlarımız daralmaktadır. Yapılması gereken tartışmaktır. Tartışmayacağımız hiçbir şey olmamalı. Başkanlık sistemine biz karşıyız ama tartışılmasında yarar var. Nasıl bir başkanlık sistemi, ihtiyaç nedir? Bu tartışılmadan karar verilemez. Evet biz karşıyız, çünkü biliyorsunuz, 'Seni başkan yaptırmayacağız' da dedik; ama biz Başkanlık sisteminin, ne olduğunu da tartışmalıyız."

"HDP 7 HAZİRAN'I OKUYAMADI"

"Demokratik parlamenter sistem içerisindeki o yeminin anayasal bir gereklilik olduğunu" söyleyen Müslüm Doğan, bu tür konuların tartışılarak çözülebileceğini ifade etti. Doğan, "Meclis'te bir yemin gündem olmamalıydı. Tartışılmamalıydı" diye konuştu.

HDP'nin 7 Haziran'ı iyi okuyamadığını belirten Müslüm Doğan, "1 Kasım'a gelmemizin nedeni 7 Haziran'ı okuyamamaktan geçmekte..." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Müslüm Doğan Leyla Zana Türkiye Güncel Haberler

500

Yorumlar (46)

Amasya alevisiMobil-ANDROID:

ne mutlu Kürdüm diyene

71
13
yanıtYanıtla
ahmetMobil-ANDROID:

okuyacaksin eninde sonunda turk milleti diyeceksin

14
29
yanıtYanıtla
Diyarbakırlı Kürt Mobil-IOS:

Bunların Kürtleri temsil ettiğine inanmıyorum

32
7
yanıtYanıtla
karadenizliMobil-ANDROID:

T.C o kadar büyük ve adaletli bir devletki.İran,nın,Suriye'nin,Irak'ın sizi insan yerine koyup nüfus cüzdanı bile vermediği insanları T.C meclisine soktu. Fakat bu insanlar ne hikmetse T.C ye düşman oldu.Size bu mukaddes vatanın kıymetini bilin derim,çünkü insan yerine koyulacağınız başka bir devlet yok.

14
23
yanıtYanıtla
ordulu:

hemşerim T. C. değil TÜRKİYE CUMHURİYETİ

yanıt8
yanıt5
r-4:

Dinsiz imansızın sanki yemini çok lazımdı.

14
16
yanıtYanıtla
Vahdettin:

Sayın vekili tebrik ediyorum. Siyaset doğru temeller üzerinden ve millete hizmet noktasında yapılmalıdır. Ak Partiyi başarıya götüren şey budur. Muhalefetin AK Partiyi kendisine örnek alması lazım. Güçlü muhalefet daha güçlü demokrasi anlamına gelir. Siyasi hayatında Sayın vekile başarılar diliyorum bir AK Partili olarak.

10
17
yanıtYanıtla
Canip alper bu ufak işlerle partıyı yıpratmamak ge:

Leyla Zana değıldır partı yıpranacaktır

4
23
yanıtYanıtla
yusufMobil-ANDROID:

Sen Leyla'ya kurban ol..

11
15
yanıtYanıtla
×××:

EŞŞEK GİBİ GİDİP O METNİ OKUYACAKSIN.

16
9
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title