Haberler

"Kürdistan Neresi" Sorusuna Kalbini Göstererek Cevap Veren Baydemir'e Meclis'ten 2 Gün Çıkarılma Cezası

Güncelleme:

HDP milletvekili Osman Baydemir'e, bütçe görüşmeleri sırasında kendisini 'Kürdistan temsilcisi' olarak tanıttığı için Genel Kuruldan 2 gün çıkarılma cezası verildi.

HDP Milletvekili Osman Baydemir, TBMM kürsüsünde kendisini "Kürdistan temsilcisi" olarak tanımlası üzerine 'Meclis'ten geçici çıkarma' cezası aldı.

MECLİSTE GERGİNLİK YARATAN TARTIŞMA

TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında HDP grubu adına kürsüye çıkan Baydemir, "Ben Kürt halkının bir evladı olarak, Kürdistan'dan gelen bir temsilci olarak kendime şöyle bir rol biçiyorum: Bu çatı, Kürt'ün ve Türk'ün ortak çatısı olsun" ifadelerini kullandı.

"KÜRDİSTAN NERESİ" DİYE SORULDU: AHA ŞURASI

Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Baydemir'e konuşmasını tamamladıktan sonra "Kürdistan neresi" diye sordu. Baydemir, kalbini göstererek "Aha şurası" dedi.

GEÇİCİ ÇIKARILMA CEZASI VERİLDİ

Bu konuşmanın ardından Baydemir hakkında TBMM İçtüzüğünün 161'inci maddesinin 3 numaralı bendi gereğince 2 birleşim geçici çıkarma cezası verildi.

HDP'Lİ VEKİLLER, CEZAYA TEPKİ GÖSTERDİ

Verilen cezanın ardından Baydemir, Genel Kurul'dan dışarı çıkarıldı. Baydemir'e verilen cezaya tepki gösteren HDP'li vekillerde Genel Kurulu terk ederek bütçe görüşmelerinden ayrıldı.

MAAŞINDA KESİNTİ YAPILACAK

Yeni TBMM İçtüzüğü, Türkiye'nin, "Anayasa'da düzenlenen idari yapısına aykırı tanımlamalar yapmayı" geçici çıkarma cezası verilecek disiplin suçları kapsamında sayıyor. İçtüzükte ayrıca, "Meclis'ten geçici olarak çıkarma cezasına çarptırılan milletvekilinin bir aylık ödenek ve yolluğunun üçte ikisi kesilir" hükmü bulunuyor. Buna göre Baydemir, bütçe görüşmelerinin yarınki ve cuma günkü birleşimlerine katılamayacak. Baydemir'in maaşının 12 bin lira civarındaki bölümü de ödenmeyerek Meclis bütçesine aktarılacak.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Osman Baydemir Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Canım türkiyemMobil-IOS:

Süpersin sayın başkan ,

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title