Haberler

HDP Hıdırellez'de Romanlar'dan Oy İstedi

Güncelleme:

HDP İzmir milletvekili adayları Kültürpark'ta Hıdırellez Bayramını kutlayan Romanlar'ın eğlencesine katıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir milletvekili adayları Kültürpark'ta Hıdırellez Bayramı'nı kutlayan Romanlar'ın eğlencesine katıldı. Pınar Aydınlar, bağdaş kurup kadınları oy vermeleri için ikna etmeye çalıştı, evde beslenen bir kuzuyu kucağına alarak sevdi.

İnanışa göre iyileri ödüllendirip, kötüleri cezalandıran, zorluklarda yardımcı olan ve bolluğa kavuşturan Hızır'ın İlyas peygamberle buluştuğu 5- 6 Mayıs tarihlerinde kutlanan Hıdırellez'de her yıl olduğu gibi Romanlar yine Kültürpark'ın çimenlerinde piknik yaptı. HDP İzmir milletvekili adayları Ertuğrul Kürkçü ve Pınar Aydınlar, Romanlar'ın bayramını kutladı. Kürkçü, iş, aşk ve özgürlük dileğinde bulunan Romanlar'dan kendine oy istedi. Aydınlar, bir ailenin evde beslediği 'pamuk' adlı kuzuyu kucağına alarak sevdi. Kürkçü, yaşlı bir teyzenin yanına eğilip "Sence ben hangi partidenim" dedi. Teyze'nin "AK Parti'den" demesi üzerine Kürkçü, "İşte herşey olabilir de o mümkün değil" yanıtını verdi. Aydınlar, kilim üzerine oturan kadınların yanında bağdaş kurdu ve "Bu ülkede kaç çocuk yapacağımıza bile karar veren bir iktidar var. Kadınlar özgür değil. Bizim partimizin simgesi bir kadının elleri üzerinden yükselen bir ağaç. Özgürlük için bize oy verin" dedi. HDP adayları, LGBT (lezbiyen, gay, biseksüel, trans) sofrasına konuk olup birlikte fotoğraf çektirdi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Hıdırellez Kültürpark İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title