Haberler

Bakanlık istiyorlar mı? Gürsel Tekin'in çıkışıyla başlayan tartışmaya HDP kanadı da dahil oldu

Güncelleme:

CHP'li vekil Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verebiliriz" sözleriyle başlayan tartışma siyaset gündemine bomba gibi düştü. Konuyla ilgili konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise "Bizler bakanlık peşinde, mevki, makam peşinde koşacak insanlar değiliz. Çünkü burada siyaset yapmak, ateşten gömlek giymektir. Biz bu gömleği, bu ülkenin halklarının aydınlık geleceği için giyiyoruz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar HDP Genel Merkezi'nde yapılan Parti Meclisi toplantısının açılış konuşmasında, kamuoyunda seçim tartışmalarının yürütüldüğünü, HDP'nin konumunun ne olacağının da merak edildiğini söyledi. Parti olarak seçimlerle ilgili tutumlarını 1,5 yıl önce açıkladıklarını anımsatan Sancar, "Bunun ötesinde yapılan her açıklama spekülasyondur, kurmacadır, aldatmacadır. HDP'nin bu çizgisinden vazgeçmesi de bugünkü şartlar altında söz konusu değil." dedi.

"DEMOKRASİ İTTİFAKI" VURGUSU

Sancar, "demokrasi ittifakı" kurmak amacıyla tüm muhalefet partilerine çağrı yaptıklarını hatırlatarak bu ittifakı ilmek ilmek ördüklerini ve amaçlarının, toplumu alternatifsiz bırakmak isteyenlerin arayışlarını boşa çıkarmak olduğunu bildirdi. Muhalefet partilerine yaptıkları çağrının muhatabının esas olarak Türkiye toplumunun tamamı olduğunu dile getiren Sancar, HDP'yi, kurduğu demokrasi ittifakını, bu ittifakın motor gücü olan Kürt halkını yok saymaya, dışlamaya yeltenenlerin Türkiye halklarının vicdanında büyük bir mahkumiyete maruz kalacağını söyledi.

"BİZLER BAKANLIK PEŞİNDE KOŞACAK İNSANLAR DEĞİLİZ"

Sancar, konuşmasının bir bölümünde ise CHP'li vekil Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verebiliriz" sözleriyle başlayan tartışmalara değindi. Sancak, "Bizler bakanlık peşinde, mevki, makam peşinde koşacak insanlar değiliz. Çünkü burada siyaset yapmak, ateşten gömlek giymektir. Biz bu gömleği, bu ülkenin halklarının aydınlık geleceği için giyiyoruz ve bu kararlılıkla da yürüyüşümüze devam edeceğiz. Emek ve Özgürlük İttifakı'nı Türkiye'nin en güçlü alternatifi haline getireceğiz, demokrasi ittifakını Türkiye'nin çözüm adresi olarak inşa edeceğiz."

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözleri adeta Millet İttifakı'nda deprem etkisi yaratmıştı. Bu sözlere yanıt İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'ndan gelmişti. Ağıralioğlu, "Kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz? Bu gibi açıklamalar doğru değil ve biz böyle bir şeye asla razı olmayız" diyerek krizin ilk fitilini ateşlemişti. Daha sonra da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "HDP'nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz'' açıklaması ile gündeme gelmişti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ise "Kendisi ne 6 liderden biri, ne parti sözcüsü ne de grup başkanvekili. Yetkisi olmayan bir konuda açıklama yapmış, kendi düşüncesini söylemiş. Burada kararı verecek olan 6'lı masadır" demişti.

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Mithat Sancar Türkiye Haberler

500

Yorumlar (7)

Sesli düşünce:

O zaman oy istemeyin parti kurmayın meclise de girmeyin dokunulmazlık ayrıcalıklar korunma m.vekili maaşı cabası yani gidin unilere başka yerlere barış dağıtın yemezler mithat bey

30
32
yanıtYanıtla
cemil karaca :

Ne Halkı tek bir millet vardır oda Türk milleti işine gelmeyen hemen bu ülkeyi terketsin ya şanlı bayrağıma devletime ve bu devletin Anayasal düzenine biad eder bir insan gibi yaşarsınız yada defolur gidersiniz ''Halklar'mış''.

19
32
yanıtYanıtla
Halit:

adam açıkça biz hedefimize ulaşmak için bize herşey mubahtır ve yapıyoruz demektir anlayana.....

23
12
yanıtYanıtla
Ismail Alkan:

????????. Dışardan talimat gelmiş, ortamı yatıştırın, pazarlığı gizli yapın. Belediyelerde yeterince bedel ödediler :p

13
14
yanıtYanıtla
Es ruzgar:

Gürsel Tekin ve bazı kötü herifleri kovun CHP'den

12
14
yanıtYanıtla
Lider onbes onbes:

Iktidarin istedigi bir goz chp lilerin verdigi iki goz.zaten gundem degissin diyen iktidar sacma sapan beyanatlarla gundemi degistiren ve secmen kaybeden bir muhalefet saka gibi memleket beee

3
10
yanıtYanıtla
Mert Çimen:

Olay şundan ibaret öncelikle HDP seçmeninin tamamını CHP adayına oy verdirmek için tabiki bakanlık verilecek bunun ön provasını yaptılar sonrasında muhalif seçmenlerden bile beklenmedik bir tepki alınca hemen r yaptılar

2
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title