Haberler

HDP'de Grup Başkanvekilliğine Çağlar Demirel Seçildi

Güncelleme:

HDP'de, İstanbul Milletvekili Pervin Buldan'ın TBMM Başkanvekili olmasıyla boşalan grup başkanvekilliği görevine Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel seçildi.

Hafta sonu HDP Genel Merkezi'nde milletvekillerinin 2 gün süren toplantılarında, partinin yeni dönem çalışmaları kararlaştırılırken, TBMM Başkanvekili Pervin Buldan'dan boşalan grup başkanvekilliği koltuğu için kadın milletvekilleri seçimini tamamladı.

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada HDP Grup Başkanvekilliğine Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel'in seçildiğini söyledi.

ÇAĞLAR DEMİREL KİMDİR?

25. Dönem HDP Diyarbakır Milletvekili Adayı Çağlar Demirel, 1969 yılında Diyarbakır'ın Pasur(Kulp) ilçesinde doğdu.1995 yılın da Dicle Üniversitesi Hemşirelik bölümünden mezun oldu. Bu tarihten itibaren birçok sivil toplum kuruluşunda ve kadın kurumlarında gönüllü danışmanlık yapan Çağlar Demirel Aile Planlaması Derneği, Umut Işığı Kadın kooperatifi, Kadın Adayları Destekleme Derneği gibi kadın ve aile sağlığı, kadın emeği, kadın hakları, eğitim ve kadına yönelik şiddet ile mücadele alanlarında birçok projeye imza attı.

2004 yılında Bağlar Belediyesi'ne bağlı Kardelen kadın Evi'nin kuruluşunda da yer alan Çağlar Demirel beş yıl boyunca Bağlar'da kadın çalışmalarını koordine etti. Çağlar Demirel ayrıca, 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Mardin'in Derik ilçesinde DTP'den belediye başkanlığına seçilerek, belediye başkanlığı süresince parti, belediye meclis grubu, belediye çalışanları ve Derik halkıyla birlikte birçok başarılı hizmete imza attı. Belediye başkanlığının yanı sıra DTK Koordinasyon Kurulu ve Uluslararası Kürt Kadın Konferansı Girişim Komisyonunda yer alan Çağlar Demirel, aktif siyasal yaşamını kadın mücadelesi alanındaki çalışmalarıyla sürdürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Çağlar Demirel Pervin Buldan Ayhan Bilgen Diyarbakır Sıkıcı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

MUHAFAZAKAR MEHMET:

HA YILAN. . . HA ÇIYAN. . .

15
7
yanıtYanıtla
rıdo:

SURATLARA BAK ALLAH YÜZÜNDEN NURU ALMIŞ NURSUZ VATAN HAİNLERİ

11
9
yanıtYanıtla
VATAN SEVER KÜRT:

Bu çirkin ördek yavrularını gördükce kürtlüğümden utanıyorum

2
7
yanıtYanıtla
DelikanliMobil-IOS:

Bu Hdp li kadinlar hep cirkinmi ya

2
7
yanıtYanıtla
meyveci Mobil-ANDROID:

sur à ta bak ermenimi be lau ne türk be kürt

1
4
yanıtYanıtla
Bawer:

BIR TOPLUM GERCEKLERDEN NE KADAR UZAKLASIRSA , GERCEKLERDEN O KADAR COOK NEFRET EDER.

4
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Derik halkıyla birlikte birçok başarılı hizmete imza attı. BU NE BİÇİM Bİ CÜMLEDİR ARKADAŞ HANGİ BAŞARI YA TERÖR MÜ BAŞARI MİLLETİ GALEYANE GETİRMEK Mİ BAŞARI YADA TERÖRÜ ŞEHİRLERE İNDİRMEK Mİ BAŞARI, BAŞARI GÖRECELİ KAVRAM AMA MAŞALLAH SİZLERDE BUNLARI PEH PEHLEMEYE DEVAM EDİN. . .

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title