Haberler

Hdp 4'üncü Olağanüstü Kongresi… Sancar: "Güçlerimizi Yeşil Sol Parti'ye Yığacağız. Bu Kongreyi Bir Dönüm Noktası Olarak Kabul Ediyoruz"

Güncelleme:

HDP’nin 4’üncü Olağanüstü Kongresinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Eksiklerimiz oldu. Bunları gözardı edecek değiliz. Bunları bir arada değerlendirerek ancak doğru mücadele hattını oluşturabileceğimizi de biliyoruz. Farklılıklarımızı koruyoruz ama aynı hedefler, aynı ilkeler ve aynı değerler etrafında yürümeyi de başarıyoruz. Bu kongre başlattığımız sürecin finali değildir. Muhasebe sürecinin duraklarından biridir. Bundan sonra birikimimizi ve güçlerimizi Yeşil Sol Parti’ye yığacağız ama HDP ruhu buradadır. Çeşitli kesimlerden estirilmek istenen rüzgarlara karşı HDP ağacının ruhunu her şart altında korumak hepimizin borcudur. Bu halklara karşı en büyük görevimizdir. Birleşerek büyüyeceğiz. Eksikliklerimizi yeniden masaya yatırarak yollarımızı yeniden inşa edeceğiz. Bu kongreyi bir dönüm noktası olarak kabul ediyoruz” dedi.

HABER: CEREN BALA TEKE - KAMERA: FURKAN ERDEM

HDP'nin 4'üncü Olağanüstü Kongresinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Eksiklerimiz oldu. Bunları gözardı edecek değiliz. Bunları bir arada değerlendirerek ancak doğru mücadele hattını oluşturabileceğimizi de biliyoruz. Farklılıklarımızı koruyoruz ama aynı hedefler, aynı ilkeler ve aynı değerler etrafında yürümeyi de başarıyoruz. Bu kongre başlattığımız sürecin finali değildir. Muhasebe sürecinin duraklarından biridir. Bundan sonra birikimimizi ve güçlerimizi Yeşil Sol Parti'ye yığacağız ama HDP ruhu buradadır. Çeşitli kesimlerden estirilmek istenen rüzgarlara karşı HDP ağacının ruhunu her şart altında korumak hepimizin borcudur. Bu halklara karşı en büyük görevimizdir. Birleşerek büyüyeceğiz. Eksikliklerimizi yeniden masaya yatırarak yollarımızı yeniden inşa edeceğiz. Bu kongreyi bir dönüm noktası olarak kabul ediyoruz" dedi.

HDP'nin 4'üncü Olağanüstü Kongresi bugün Ankara Dünya Ticaret Merkezi'nde yapıldı. Kongreye HDP ve Yeşil Sol Parti milletvekilleri, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile delegeler katıldı. Kongrede konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar şunları söyledi:

"11 yıl önce başlayan yolculuk HDP'nin yolculuğu büyük zorluklara rağmen devam etti. Engelleri aşmayı bildi, yollar tıkandığında yeni yollar açmayı başardı. Bunu geçmişten aldığı büyük mücadele tecrübesi ve siyasi birikimle gerçekleştirdi. HDP kökleri çok derinlerde olan bir fikriyat ve harekettir. Bedellerle, azimle, inançla yürünen yol yeni bir aşamaya gelmiştir. Bu yeni aşama yeni görevleri de hepimizin önüne koyuyor. Son seçimlerde aldığımız sonuçların bizleri başarılı göstermeyeceğinin farkındaydık. Hedeflerimize ulaşamadık. Muhasebesini yapmak bir tarihsel, ahlaki, vicdani ve siyasi mecburiyetti. Yenilenmeye, yeniden daha güçlü bir mücadele hattı oluşturmaya mecburuz. Bu ülkeye demokrasiyi, adil barışı, özgürlüğü, eşitliği getirecek başka bir güç, adres, dinamik ve birikim yoktur. O nedenle sorumluluğumuz büyük, görevimiz ağırdır.

"EKSİKLERİMİZ OLDU, GÖZARDI EDECEK DEĞİLİZ"

Eksiklerimiz oldu. Bunları gözardı edecek değiliz. Bunları bir arada değerlendirerek ancak doğru mücadele hattını oluşturabileceğimizi de biliyoruz. HDP; Ortadoğu'ya hatta dünyaya örnek olabilecek değerlere sahiptir. Farklılıklarımızı koruyoruz ama aynı hedefler, aynı ilkeler ve aynı değerler etrafında yürümeyi de başarıyoruz. İşte HDP'nin biricikliği buradan geliyor. HDP bir arada duramaz diyenler hep bu planların peşinde koştu. Ama başaramadı.

"BUNDAN SONRA BİRİKİMİMİZİ YEŞİL SOL PARTİ'YE YIĞACAĞIZ AMA HDP RUHU BURADADIR"

Bu kongre başlattığımız sürecin finali değildir. Muhasebe sürecinin duraklarından biridir. Bundan sonra birikimimizi ve güçlerimizi Yeşil Sol Parti'ye yığacağız ama HDP ruhu buradadır. HDP güçlüdür, köklüdür. Zam, zulüm, zindan rejiminin bu ülkeye yaşattığı bütün kötülüklere karşı toplumsal mücadele alanları bizleri bekliyor. Şimdiye kadar yeterince başaramadığımız birlikteliği kurmak en önemli hedefimiz olmalıdır.

"KONGREYİ BARIŞ ANNELERİMİZE İTHAF EDİYORUZ"

Çeşitli kesimlerden estirilmek istenen rüzgarlara karşı dimdik ayakta duran HDP ağacının ruhunu her şart altında korumak hepimizin borcudur. Bu ülkeye bu halklara karşı en büyük görevimizdir. Birleşerek büyüyeceğiz. Birleşme, ittifak konusunda eksikliklerimizi yeniden masaya yatırarak yollarımızı yeniden inşa edeceğiz. Bu ülkeye barış için demokrasi, adalet için yola çıktık. Onurlu ve adil barış en önemli hedefimizdi. Bu kongreyi de bu nedenle barış annelerimize ithaf ediyoruz. Bu kongreyi bir dönüm noktası olarak kabul ediyoruz.

"BARIŞ LÜTFEDİLMEZ"

Barış lütfedilmez. Tabandan mücadeleyle emekle kurulur. Biz barışı büyük toplumsal birlikteliğin ve birlikten doğacak gücün üstüne kuracağız. Eşitlik bu yolla gelecektir. Bu kongre bir muhasebe sürecinin durağı yenilenme çalışmalarının önemli bir aşamsıdır. Yeşil Sol Parti'nin kongresi de bir dönemeç olacaktır. Bu süreç kongrelerle sona ermeyecektir. Siyaseti toplumla birlikte yürütmeyi başaramazsak halkla birlikte yürütmeyi başaramazsak düzen partilerinini içine düştüğü tuzaklar bizim de karşımıza çıkacaktır. Biz hedeflerimiz kadar siyaset tarzımızla da varız. Türkiye ve dünya siyasetine örnek oluşturacak bir fikriyat ortada duruyor. Bu HDP'dir. Siyaseti ahlaki değerlerle bütünleştirerek yürütmenin örneğinin ortaya koyuyoruz.

"BİR NEFER OLARAK BU MÜCADELEDE AYNI BİLİNÇLE DEVAM EDECEĞİMİZE SÖZ VERİYORUZ"

Ben 30 yıllık akademik hayatımdan sonra 7 Haziran 2015 seçimleri için gelen daveti kabul ederek aktif siyasete partimizde başladım. Amaç; 30 yıllık akademik hayatımda çalışmalarımın neredeyse tamamını adadığım barış, demokrasi ve insan hakları konusundaki birikimlerimi buraya aktarmaktı. Amaç; siyasette, HDP'de bu birikimi bir yere oturtmak, katkı sunmaktı. Bu benim ahlaki, vicdani ve siyasi sorumluluk olarak kabul ettiğim bir görev oldu. Çözüme demokrasiyle birlikte ulaşılması için çalışmalarımı elimden geldiğince hem ulusal hem de uluslararası alanda yürüttüm. 2020 kongresinde eş genel başkanlık için gelen teklifi de aynı sorumlulukla kabul ettim. Elimden geleni yapmaya çalıştım sizlerle birlikte. Bu onurlu bir görevdir. Halkımızın birikimiyle mücadelesiyle buluşmak, 30 yılda öğrenemediklerimin öğrenilmesini sağladı. Şimdi artık görev başka arkadaşlarımızda. Bizler birer nefer olarak bu mücadelede aynı bilinçle devam edeceğimize söz veriyoruz.

"BU ÜLKEYİ KANLI DÖNGÜDEN ÇIKARACAK İRADE BURADADIR"

Başarmak zorundayız. Bu ülkeyi kanlı döngüden karanlık girdaptan çıkaracak irade ve güç buradadır. Bu mücadelenin bir neferi olarak elimden gelen çabayı harcamaya devam edeceğim. Birlikteyiz. Görevin her türlüsü kutsaldır. HDP eş genel başkanlığı da onurlu bir görevdir. Halkımız en ufak bir karamsarlığa kapılmasın. İktidar bu seçimleri bahane ederek yılgınlık umutsuzluk havası yaratmaya çalışıyor. Yılgınlık teslimiyete gider. Sonuna kadar mücadele var. Teslimiyet yok. Bugün ve yarın bu ülkede yaşayacak bütün insanlar için yürüyoruz. Yolumuz açık olsun."

Kaynak: ANKA / Güncel

Yeşil Sol Parti Mithat Sancar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title