Haberler

Hayatını Kaybeden HDP Eski Milletvekili İbrahim Ayhan Kimdir?

Güncelleme:

'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan hakkında kesinleşmiş mahkeme kararı olması nedeniyle milletvekilliği düşürülen eski HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, hayatını kaybetti. İbrahim Ayhan kimdir?

, 2010 yılının Ekim ayında da KCK kapsamında tutuklanmış, 2014 yılında tutukluların makul süreyi aştığı gerekçesiyle de serbest bırakılmıştı. Ardından 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 seçimlerine HDP'den milletvekili seçilen Ayhan, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 2018'in Şubat ayından milletvekilliği düşürüldü.

Hayatını Kaybeden HDP Eski Milletvekili İbrahim Ayhan Kimdir?

KALP KRİZİ NEDENİYLE HAYATINI KAYBETTİ

Milletvekilliği düşürülen ve Irak'ın Erbil kentinde bulunan , dün gece saatlerinde fenalaşarak hastaneye kaldırıldı fakat kurtarılamadı.

İBRAHİM AYHAN KİMDİR?

, 10 Şubat 1968 yılında Şanlıurfa Siverek'te dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimimi Siverek ilçesinde, lise öğrenimini ise Adana'da tamamladı. 1994 yılında Van 100. Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bölümünden mezun oldu. 1997 yılında Şanlıurfa'da öğretmenlik yapmaya başladı. 1997-2007 yılları arasında Eğitim-Sen Şanlıurfa Şube Yöneticiliği ve Şube Başkanlığı yaptı. 2007 yılı genel seçimlerinde öğretmenlik mesleğinden ve sendika başkanlığından istifa ederek Demokratik Toplum Partisinin (DTP) bağımsız adayı olarak milletvekilliği seçimlerine katıldı.

Hayatını Kaybeden HDP Eski Milletvekili İbrahim Ayhan Kimdir?

DTP VE BDP İL BAŞKANLIĞI SIRASINDA TUTUKLANDI

Şanlıurfa DTP ve BDP il başkanlığı görevlerini yürüten ,bu görevleri sırasında 1 Ekim 2010 tarihinde tutuklanarak, Şanlıurfa Kapalı Cezaevine konuldu.3 Ocak 2014'te tutuklu BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ile birlikte tahliye edilen Ayhan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Halkların Demokratik Partisi İbrahim Ayhan Milletvekili Yaşam Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title