Haberler

Meteoroloji uyardı! Hava sıcaklıkları düşüyor

Güncelleme:

Meteoroloji verilerinde hava sıcaklıklarında düşüş yaşanacağı belirtilirken Marmara ve Ege bölgeleri için hafif toz taşınımı uyarısı geldi. Bugünden itibaren 2 ila 4 derece azalacak olan sıcaklıklar cuma günü mevsim normallerinde seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü raporlarında hava sıcaklıklarının yurdun batı ve kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı belirtildi. Marmara ve Ege bölgeleri içinse hafif toz taşınımı ihtimali nedeniyle vatandaşlar uyarıldı.

MEVSİM NORMALLERİNE DÜŞECEK

Son günlerde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları bugünden itibaren düşüyor. Ülke genelinde cuma gününden itibaren sıcaklıkların yer yer mevsim normallerine kadar inmesi bekleniyor.

DOĞU KARADENİZ'E FIRTINA UYARISI

Bugün Doğu Karadeniz'in doğusunda rüzgar öğle saatlerinden itibaren batı ve güneybatı, zamanla kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği ve akşam saatlerine doğru etkisi kaybedeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

YAĞIŞ BEKLENEN İLLER

Ayrıca bugün, Sinop, Rize ve Artvin çevreleri ile Samsun'un batı ilçeleri ve Trabzon'un doğusunun aralıklı sağanak yağışlı, Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmurlu, yükseklerinin kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava durumu değerleri:

İstanbul: 19

Ankara: 23,

İzmir: 24

Antalya: 24

Adana: 30

Denizli: 28

Trabzon: 20

Kastamonu: 24

Kaynak: ANKA / Güncel

Marmara Ege Çevre Hava Durumu Doğa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title