Haberler

Hatay - Mhp Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım'dan Dörtyol Değerlendirmesi

'suçlamalar, Asıl Suçluları Gizleme Çabasıdır'

'SUÇLAMALAR, ASIL SUÇLULARI GİZLEME ÇABASIDIR'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım, Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde 4 polisin şehit edilmesinin ardından yaşanan olayların hükümet tarafından saptırıldığını öne sürerek, "Dörtyol'da korkutan gelişmeler yaşanmıştır. Ancak, bu kışkırtmaları kimler yaptı yoluna gidilmiştir. Esas mesele bu suçlamaları ortaya atan kişilerin asıl suçluları gizleme çabasıdır" dedi.

Dörtyol'daki olayları değerlendirmek amacıyla Hatay'a gelen MHP heyetinde yer alan Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Recai Yıldırım, Hatay Milletvekilleri Turan Çirkin ve İzzettin Yılmaz, Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir ve Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Antakya Savon Otel'de gazetecilerle bir araya geldi. MHP heyetinin başkanı Recai Yıldırım, MHP Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, MHP'li ilçe ve belde belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda, hükümeti ve AKP'lileri eleştirdi. Hatay'da son aylarda meydana gelen terör olaylarında 15 şehit verildiğine dikkat çeken Yıldırım, "Dört polis memurumuz da ne yazık ki, 26 Temmuz'da kahpece bir saldırıya uğramışlardır. Üzücü olayın hemen ardından yaşanan arzu edilmeyen spekülatif olaylar ise tahrik edici, ajite edici olarak değerlendirilebilir" diye konuştu. Dörtyol'daki olaylarda AKP hükümetinin hemen suçlu arama yoluna gidip, hiç kimseye şehitlerine üzülme ve ağlama fırsatı vermediğini bildiren Yıldırım, şunları söyledi:

"Elbette, Dörtyol ilçemizde korkutan gelişmeler yaşanmıştır. Ancak 'bu kışkırtmaları kimler, hangi partiler yaptı?' yoluna gidilmiştir. Esas mesele bu suçlamaları ortaya atan kişilerin asıl suçluları gizleme çabasıdır. Dörtyol'da yaptığımız inceleme sırasında, Hatay Valisi'nin, İlçe Kaymakamının, İl Emniyet Müdürünün, ilçe emniyet müdürünün ve Jandarma Komutanlarının verdikleri bilgilerin tümünün birbiriyle örtüşmesinden memnunluk duyduk. Bazı güçler ne yazık ki ortaya koydukları refleks ile başka bir suçlu arama, MHP'yi, Jandarmayı kamuoyu önünde zor duruma düşürmek ve suçlamak yoluna gitmişlerdir. Her zaman olduğu gibi bu olayda da AKP bahanelerin arkasına saklanmayı tercih etmiştir. Dörtyol'da yaşanan terör olayında, AKP, MHP'yi suçlama yoluna gitmiştir. İskenderun'da meydana gelen ve 6 Mehmetçiğimizin şehit edilmesi olayını da 'İsrail yaptı' demişlerdi. Ne yazık ki, AKP bir suçlu arama, olaydan kurtulma psikolojisi içerisinde hareket etmektedir. Açılım adı altında başlattıkları çalışma beklentileri çoğaltmıştır. Bugün İmralı'daki hain, Kürt sorununda kendisinin muhatap alınmasını istemiş, aksi takdirde artık Kürtleri serbest bırakacağını söylemesinin ardından İskenderun'daki hain saldırı ortaya çıkmıştır. Başbakan'a buradan seslenmek istiyoruz. Bugünden yarına alınacak tedbirlerle terör olayı çözülmez. Dörtyol'daki olayda Belediye Meclis Üyemiz suçlanmış, mağdurdan, mahk¹m yaratılmak istenmiştir."

Yıldırım, polisleri şehit eden teröristlerin gasp ettiği otomobilin sahibi Payas Beldesi Belediye Meclis Üyesi Bestami Kılınç'ın partilerinden istifa etmesi konusunda da, "Biz meclis üyemize baskı yapmadık. Kendi isteğiyle, partimizin yıpranmaması adına istifa etmiştir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title