Haberler

Hatay Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz: "Kimseden Yardım Almadan Krizi Yendik"

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın Açılışına Katılan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Yaptığı Konuşmada, Bundan 10 Yıl Önce, Bugün 21 Şubat Tarihinde Büyük Bir Kriz Patlak Verdi.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın açılışına katılan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, yaptığı konuşmada, Bundan 10 yıl önce, bugün 21 Şubat tarihinde büyük bir kriz patlak verdi. Döviz patlaması oldu, bankalar battı. Ancak Türkiye bu krize rağmen kimseden yardım almadan bu krizi atlatmayı başardı. Bazı dönemlerde bir anayasa kitapçığı atılıp krizler çıktı. Ancak şimdi görüyoruz ki, ülke çok güzel yerlere geldi. İstikrarlı bir demokrasi ile üst seviyelere çıktı. Kişi başına milli gelir yükseldi. Eskiden canavardan bahsederlerdi, şimdi tek haneye düştü. 2009 yılında bütçenin yüzde 51 faize giderken, bugün yüzde 15'i faize gidiyor ve daha da düşecek" diye konuştu.

Bakan Yılmaz eskiden krizi yönetmek için dışarıdan adam çağrıldığını belirterek, "Eskiden dünyada kriz yaşanmazken, Türkiye'de krizler birbiri ardına yaşandı. O dönemde Türkiye'de yaşanan krizi yönetsin diye dışarıdan adam çağrılırdı. Ama son küresel kriz dünyayı sararken Türkiye krizi kendisi yönetti ve başarıyla atlattı" dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin de, Türkiye'nin bir huzur adası konumunda olduğunu söyledi. İşsizliği azaltan, yatırımları arttıran, büyüyen ülkenin göz kamaştırdığını kaydeden Ergin, "Dünya Atlantik ötesinden başlayıp Uzakdoğu'yu etkisi altına alan ekonomik krizle sarsılırken, Kuzey Afrika'dan başlayarak Ortadoğu'yu içini alan sosyal sorunlarla uğraşan coğrafya hemen güneyimizde bulunurken, Türkiye bir huzur adası, kalkınma bölgesi, işsizliği azaltan, yatırımları artıran, büyüyen, gelişen, göz kamaştıran bir konumda" dedi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de, DOĞAKA'nın Türkiye'de kurulu tüm kalkınma ajansları içerisinde ilk kez teknik destek programını gerçekleştirdiğini, 115 proje başvurusu aldığını ve bunlardan 87'sinin ajans tarafından desteklendiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Yılmaz, Vali Lekesiz, AK Parti Hatay Milletvekilleri Abdülhadi Kahya, Fevzi Şanverdi, Orhan Karasayar ile Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'nin içinde yer aldığı DOĞAKA'nın açılışını yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title