Haberler

Hatay'da Musa Eroğlu ile Aşık Sefai 'Kardeşlik Konserinde' Sahne Alacak

Hatay Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Bayramı'nın 92'nci yıldönümü nedeniyle biri sağ, diğeri de sol görüşlü olarak tanınan Musa Eroğlu ile Aşık Sefai'nin birlikte sahne alacağı 'kardeşlik konseri' düzenleyecek.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Bayramı'nın 92'nci yıldönümü nedeniyle biri sağ, diğeri de sol görüşlü olarak tanınan Musa Eroğlu ile Aşık Sefai'nin birlikte sahne alacağı 'kardeşlik konseri' düzenleyecek.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Lütfü Savaş, farklı din, kültür ve mezheplerin asırlardır bir ve beraber yaşadığı, ezan, çan ve hazan seslerinin yankılandığı  kentte, bu kardeşliği, birlik ve beraberliği 26 Ekim Pazartesi günü düzenlenecek konserle herkese bir daha göstereceklerini belirtti. Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde saat 19.30'da Antakya Spor Salonu'nda düzenlenecek konser ücretsiz olacak.

İKİSİ DE AY YILDIZLI BAYRAĞA BAKIYOR

Cumhuriyet Bayramının 92'nci yıldönümü nedeniyle düzenlenecek konsere herkesi beklediklerini ifade eden Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Musa Eroğlu ve Aşık Sefai'yi 5 bin kişilik salonda aynı sahnede buluşturarak, Cumhuriyet Bayramı'nda Hatay'dan tüm Türkiye'ye birlik ve beraberlik mesajı yollayacaklarını söyledi. Savaş, "Biri sağdan biri soldan bakıyor ama ikisi de Türkiye Cumhuriyeti'nin ay yıldızlı bayrağına bakıyor. Hatay'ın kardeşliğini bu konserle tüm Türkiye'ye bir kez daha göstereceğiz" dedi.

Hatay'da yıllar önce farklı den ve etnik kökenlerden saz ve ses sanatçılarının yer aldığı bir koro oluşturulmuş, 'Medeniyetler Korosu' adı verilen topluluğun farklı dillerde eserlerle verdikleri konserler yurt içi ve yurt dışında büyük ilgi görmüştü.

MUSA EROĞLU

71 yaşındaki usta sanatçı küçük yaşlarda müziğe ilgi duyarak bağlama çalmaya başladı. Arif Sağ ve Muhlis Akarsu ile birlikte başladığı, daha sonra Yavuz Top'un da katılımı ile genişleyen "Muhabbet" seri albüm çalışmaları 1980 sonrasında Türk halk müziğinin geniş kitlelere yayılmasında önemli katkı sağladı.

1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını alan Musa Eroğlu, müzik çalışmalarını sürdürürken, Kültür Bakanlığı'nda Halk Kültürleri ve Oyunları konusunda uzman ve araştırmacı olarak da görev yapıyor.

AŞIK SEFAİ

Asıl adı Ayhan Akyüz olan 59 yaşındaki tanınan adı ile Aşık Sefai, Türk-İslam ülküsünü işlediği şiirleri ve sazı ile bu şiirlerini seslendirmesi ile özel bir yere sahip. Yüksekokul mezunu olan aşığa mahlasını Meydani verdi. 6 albüm çıkaran Aşık Sefai televizyon programları ile Türkiye'yi gezdiği konserlerinde şu sözleri ile dikkat çekiyor:   "Bizim kanunumuzda akvaryumlu meyhanelerde sevgilinin kömür karası gözlerine şiir yazmak yok. Biz çoktan erittik ülkü denen nazlı gelinin duvağında sülün gibi kızların göz bebeğini Ayşem.." - Hatay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sefai Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Dörtyol hat:

Hatay ovası bozkurt yuvası

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title