Haberler

Hatay'da orman yangını! Ekipler hem karadan hem havadan müdahale ediyor

Güncelleme:

Hatay'ın Belen ilçesinde orman yangını çıktı. Tehlike altında bulunan bir köy tahliye edilirken, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül alevlerin 3 eve sıçradığını söyleyerek yangın bölgesine yakın vatandaşlardan evlerini boşaltmaları çağrısında bulundu. Bölgeye 9 uçak, 21 helikopter, 59 arazöz, 375 personel sevk edildi. Alevlere havadan ve karadan müdahale devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da Belen'e doğru yola çıktı.

Hatay'ın Belen ilçesi Soğukoluk Mahallesi ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye yangın söndürme helikopteri ile çok sayıda arazöz ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangın nedeniyle bir köy tamamen tahliye edilirken, alevlerin 3 eve sıçradığı belirtildi. Alevlere havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

MAHALLELİ İHBAR ETTİ

Belen'de Güzelyayla Mahallesi Dere Bahçe mevkisindeki ormanda saat 14.30 sıralarından yangın çıktı. Dumanların yükseldiğini gören mahallelinin ihbarı üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi. Alevlerin bölgedeki yerleşim yerlerine doğru yaklaştığı görüldü. Ekipler, alevleri kontrol altına alabilmek için çalışma başlattı.

Hatay'da orman yangını! Ekipler hem karadan hem havadan müdahale ediyor

ALEVLER 3 EVE SIÇRADI

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, alevlerin 3 eve sıçradığını, ölü ve yaralı olmadığını belirtti. Gül, "Ekipler müdahale ediyor. Yangın büyüdü, birbirinden kopuk alanlarda. Bakanlığımızdan yeni ekipler geliyor. Yangın bölgesine yakın vatandaşlarımız evlerini boşaltsınlar. Yaralanma durumu yok. 3 saattir yangın sürüyor. Çalışma bölgesindeyim" dedi.

Hatay'da orman yangını! Ekipler hem karadan hem havadan müdahale ediyor

YANGINA HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE

Tarım Ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bölgeye 9 uçak, 21 helikopter, 59 arazöz, 375 personel sevk edildiğini söyledi. Hatay Valisi Mustafa Masatlı yaptığı açıklamada, "Soğukoluk mevkisinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan ekiplerimiz müdahale ediyor, çevre illerden destek ekipleri de istedik. Mevkideki yerleşim yerlerindeki vatandaşlarımızı tahliye ettik." ifadelerini kullandı.

BAHÇE TEMİZLİĞİNDEN ÇIKTIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Bakan Yumaklı, yangının çıkış nedeni tahminlerini aktardı. Yumaklı, "Saat 13.57'de çıkan yangına 14.05'te müdahale edildi. Yangının bahçe temizliğinden çıktığını düşünüyoruz. Yangının enerjisinin azaldığını görüyoruz. Müdahalemiz devam ediyor." dedi.

Hatay'da orman yangını! Ekipler hem karadan hem havadan müdahale ediyor

BAKAN YERLİKAYA: ÇALIŞMALAR YOĞUN ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'ın Belen ilçesindeki orman yangınına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Yerlikaya, "Tarım ve Orman Bakanlığımızın Hatay Belen'de başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları yoğun biçimde devam etmektedir. Hatay Valiliğimiz, AFAD ve güvenlik birimlerimizce; Müftüler, Soğukoluk ve Benlidere mahallelerimizde riskli olan yerlerden başlayarak tedbir amaçlı vatandaşlarımızın tahliyeleri devam etmektedir. Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme derhal başlatılmıştır" dedi.

BAKAN YERLİKAYA VE YUMAKLI DA BÖLGEYE HAREKET ETTİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Belen'e hareket etti. Bakanlar söndürme çalışmalarını yerinde takip edecek.

İşte bölgeden görüntüler:

Hatay'da orman yangını! Ekipler hem karadan hem havadan müdahale ediyor

Hatay'da orman yangını! Ekipler hem karadan hem havadan müdahale ediyor

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tarım ve Orman Bakanı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Orman Yangını İbrahim Gül Helikopter Belen Hatay Belen Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

Murat Tulum:

Yangını Suriye'li kaçaklar çıkarmış olmasın.

32
25
yanıtYanıtla
Ali Yurt:

Nerenden uydurdun

yanıt0
yanıt0
Ömer Öğretmen:

Allahım bize merhamet et Deprem sel çadır yangınları susuzluk sinek derken Orman yangını Hatayımın durumu içler acısı

39
6
yanıtYanıtla
Ahmet YILMAZ:

Dünya bitiyor toplu katliama hazır olun, birşey yapamıyor olmak beni çıldırtıyor...

26
9
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Fatih Sultan Mehmet: «Ormanımdan bir dal kesenin kolunu, bir ağaç kesenin başını keserim.»

28
3
yanıtYanıtla
emrullah tokmak:

Keçi koyun sürülerini ormanda otlatma serbest olsun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title