Haberler

Hastanede Mahkum Cinayetinin Azmettiricisi ve Bilgi Sızdıran Şüphelisi Adliyede

Aydın Diş Hastalıkları Hastanesi'ne getirilen mahkum 37 yaşındaki Özcan Kılıç'ı kurşunlayarak öldüren Ahmet Çetin'i azmettirdikleri iddiasıyla amcaları N.Çetin, C.Çetin ve N.Çetin ile bilgi sızdırdığı ileri sürülen Aydın E Tipi Cezaevinde görevli...

Aydın Diş Hastalıkları Hastanesi'ne getirilen mahkum 37 yaşındaki Özcan Kılıç'ı kurşunlayarak öldüren Ahmet Çetin'i azmettirdikleri iddiasıyla amcaları N. Çetin, C. Çetin ve N. Çetin ile bilgi sızdırdığı ileri sürülen Aydın E Tipi Cezaevinde görevli başgardiyan A.H., jandarma tarafından gözaltına alınıp, adliyeye sevk edildi.

Aydın E Tipi Cezaevi'nde cinayetten hükümlü Özcan Kılıç 19 Ekim'de götürüldüğü Aydın Diş Hastanesi'nde muayene için sıra beklerken, silahlı saldırıya uğradı. 2011 yılı Haziran'ında öldürdüğü Mehmet Çetin'in amcasının oğlu Ahmet Çetin tarafından kurşun yağmuruna tutulan Özcan Kılıç, olay yerinde yaşamını yitirmişti. Olayın şüphelisi Ahmet Çetin, ise üzerine atlayan jandarmalar tarafından etkisiz hale getirilip, çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı. Olayın ardından Aydın Cumhuriyet Savcılığı, adli ve idari soruşturma başlattı. Ahmet Çetin'in akrabaları ve cezaevinde görevli gardiyanlar teknik takibe alındı. 7 ay süren takibin ardından 5'i gardiyan 9 şüpheli, geçtiğimiz çarşamba günü gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasındaki biri Denizli Saraköy Cezaevi'nde, diğer 3'ü ise Aydın E Tipi Cezaevi'nde görevli 4 gardiyanın da aralarında bulunduğu 5 şüpheli ifadelerinin ardından savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı. Ahmet Çetin'i azmettirdiği ileri sürülen inşaat işleriyle uğraşan amcaları N. Çetin, C. Çetin ve N. Çetin ile bilgi sızdırdığı ileri sürülen Aydın E Tipi Cezaevi'nde görevli başgardiyan A.H. işlemlerinin ardında adliyeye sevk edildi.

KIZI İÇİN BİLGİ SIZDIRMIŞ

Şüphelilerin yeğenleri Ahmet Çetin'i, 'Merak etme biz sana bakarız. Duruşmada giyebilmen için istediğin marka takım elbiseni bile alırız' diyerek azmettirdikleri ileri sürüldü. Alkol bağımlısı olduğu iddia edilen başgardiyan A.H.'nin, Pamukkale Üniversitesi'nde öğrenci olan kızının, Ahmet Çetin'i azmettirdiği ileri sürülen amcalarının Denizli'deki apart otelinde parasız kaldığı için bilgi sızdırdığı iddia edildi. - Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Denizli Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title