Haberler

Hassa'da Muz Hasadı

Güncelleme:

Hatay Hassa'da, serada üretilen muzun hasadına başlandı.

Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı kapsamında Hassa'da kurulan seralarda üretilen muzun hasadına başlandı.

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, muz hasadı ve fidan dağıtımı için Hassa'da düzenlenen törende yaptığı konuşmada, tarım sektöründeki istihdam açısından kentin önemli konumda bulunduğuna dikkati çekti.

Reyhanlı Barajı, Aşağı Menzelet Sulama Projesi, Karaçay gibi alt yapı hizmetlerinin iyileştirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade eden Lekesiz, 972 verinin analizi sonucu Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı'nı hazırladıklarını anımsattı.

Plana uyularak hem ilin hem de ülkenin tarımsal gelirinin arttırılması hedeflendiğini vurgulayan Lekesiz, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda, il genelinde şu ana kadar İl Özel İdaresi desteğiyle 2 milyon lira harcanarak, tamamen ihracata yönelik 851 yeni bahçe oluşturuldu. Bu bahçeler 7 bin 500 dönüm. 376 bin fidan dağıtıldı. 2000 yılında 565 milyon lira olan tarımsal ürünün geliri, 2013 sonu itibariyle 3 milyar liraya ulaştı. Yapılan bu planla ilimizin toplam tarımsal gelirinin daha da artırılması hedefleniyor."

Plan kapsamında muz serası oluşturan Nuri Gündoğdu ise planın kendisi için rehber olduğunu kaydetti.

Gecen yıl oluşturduğu bir serada yetiştirdiği 44 ton muzdan 60 bin lira gelir elde ettiğini anlatan Gündoğdu, bu yıl ikinci serayı açarak, yaklaşık 80 ton muz almayı hedeflediğini söyledi.

Konuşmaların ardından seradan muz hasadı yapıldı ve çiftçilere 3 bin 775 meyve fidanı dağıtıldı.

Törene, Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Aydın Tüfekçi, eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, kurum müdürleri ve çiftçiler katıldı. - Hatay

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Celalettin Lekesiz Reyhanlı Hassa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title