Haberler

Hasankeyf ilçesinde öğrencilere deprem ve yangın eğitimi verildi

Güncelleme:

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde Sivil Savunma Günü dolayısıyla öğrencilere deprem ve yangın eğitimi verildi. Saklı İlkokulu ve Ortaokulunda düzenlenen programda, deprem ve yangın anında yapılması gerekenler anlatıldı. Eğitimde, tahliye çalışması yapılarak önceden belirlenmiş acil toplanma alanına geçiş sağlandı.

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde Sivil Savunma Günü dolayısıyla öğrencilere deprem ve yangın eğitimi verildi.

Öğrencileri bilinçlendirmek ve farkındalık kazandırmak amacıyla Saklı İlkokulu ve Ortaokulunda düzenlenen programda, deprem ve yangın anında yapılması gerekenler anlatıldı.

Daha sonra okulda görevli öğretmen Muharrem Büyükkal tarafından okulun bahçesinde kontrollü ateş yakılarak yangın tedbirleri öğrencilere aktarıldı.

Eğitimde, tahliye çalışması yapılarak önceden belirlenmiş acil toplanma alanına geçiş sağlandı.

Okul Müdürü Ahmet Yavuz, Türkiye'nin doğal afetlerin yaşandığı bir ülke olduğunu ve bu durumlara karşı bilinçli olunması gerektiğini belirtti.

Yavuz, "Bu bilinçle Sivil Savunma Günü münasebetiyle böyle bir etkinlik yaparak öğrencilerimizde bu bilincin oluşmasını ve farkındalık yapmaya çalıştık. Allah ülkemizi doğal afetlerden korusun." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Sivil Savunma Günü Hasankeyf Deprem Batman Doğal Afetler Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title