Haberler

Harran Üniversitesi'nden Mezuniyet Töreninin İptal Edildiği İddialarına Yanıt

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, üniversitenin senato toplantısının ardından bazı yayın organlarında, mezuniyet töreninin olduğu gün çıkan olaylar nedeniyle törenin iptal edildiği yönünde iddialara cevap verdi.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, üniversitenin senato toplantısının ardından bazı yayın organlarında, mezuniyet töreninin olduğu gün çıkan olaylar nedeniyle törenin iptal edildiği yönünde iddialara cevap verdi.

Rektör Mutlu, yaptığı açıklamada, mezuniyet törenin başlangıcındaki Kortej yürüyüşü esnasında az sayıda öğrenci grubu tarafından yasa dışı pankart açılmak istediği ve bu nedenle özel güvenlik görevlilerin de karıştığı kısa süreli bir arbede yaşandığını ifade etti. Mutlu, provoke edilmek istenen törenin, akışına uygun şekilde tamamlandığını da kaydetti.

Mutlu, açıklamasında, "Üniversite, kelime olarak 'öğretmenler ve bilginler topluluğu anlamına gelen, küreselleşen dünyada ülkelerin gelişmişlik düzeylerine katkı sağlayan kurumların başında gelmektedir. Güncel sorunlarının giderilmesinin, mevcut bilgi ve birikimlerinin artırılmasıyla mümkün olabileceği gerçeğinden hareketle 21. yüzyılın altyapısını oluşturan üniversiteler, dinamik nüfusun işlenmesi ve topluma yararlı bireyler yetiştirilmesi konusunda yükümlü eğitim merkezleridir. Son günlerde üniversitemizle ilgili basında çıkan bazı haberlerin gerçeği yansıtmayan, abartılı ve üniversitemizde huzur ortamını etkileyebilecek nitelikler taşıdığı gözlemlenmiştir. Oysa Üniversitemiz yaklaşık 20 bin öğrencisi, 2 bin 500 akademik ve idari personeli ile ülkemizin en huzurlu Üniversiteleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır" ifadelerine yer verdi. Mutlu, mezuniyet törenin yapıldığı 13 Haziran 2014 tarihinde yaşananları ise şöyle anlattı:

"Bilindiği gibi, 13 Haziran 2014 günü Üniversitemiz Mezuniyet Töreni başlarken kortej yürüyüşü sırasında sayıları çok az ve bir kısmı da öğrenci olan küçük bir grup yasa dışı pankart açmaya çalışmış, özel güvenlik görevlileri pankartı almaya çalışırken güvenlik görevlileri ile bu küçük grup arasında kısa bir arbede yaşanmış, sloganlar eşliğinde mezuniyet töreni provoke edilmeye çalışılmıştır. Özel güvenlik ile grup arasında gelişen bu durum üzerine, sadece darp edilen güvenlik görevlisi tepki olarak o an üzerinde bulunan küçük gaz spreyini kendine yumruk atan kişiye doğru püskürtmüş, havanın rüzgarlı olması nedeniyle çok kimse etkilenmemiş olup, biber gazına hassas olan birkaç kişi hafif şekilde etkilenmiştir. Tören akışına uygun olarak üniversitemiz birincisi öğrencimiz, Vali Vekilimiz konuşmalarını yapmış, mezun öğrencilerimiz topluca kep attıktan sonra programa devam edilmiştir. Ardından Yüksek Sadakat Müzik Grubu'nun harika konseri ile kutlamalar sürmüştür. Öğrencilerimiz ve aileleri saatlerce süren eğlenceli bir mezuniyet töreni yaşamışlardır. Bu süreçte ne öğrencilerimiz, ne aileleri, ne de protokolden hiç kimse yerini terk etmemiş, telaş oluşmamış, mezun olan öğrencilerimize Valimiz, Belediye Başkanımız ve diğer protokol tarafından diploma ve ödülleri verilmiştir. Mezuniyet törenimizin başlangıcında açılmaya çalışılan yasa dışı pankartı alma sırasında yaşanan kısa bir arbede dışında olumsuz hiçbir şey yaşanmamıştır."

Mutlu, bazı basın organlarında törenin iptal edildiği yönünde iddiaların doğruyu yansıtmadığını tekrarlayarak, "Öğrencilerimiz ve ailelerinin böyle mutlu bir gününde bazı kişilerin pankart açmaları, maksatlı ve huzur ortamını bozmaya yönelik faaliyetler olarak değerlendirilmiştir. Bu durum törene katılan 20 bine yakın öğrencimiz, aileleri ve diğer davetliler tarafından da görülmüştür. Üniversitemiz 22 yıllık geçmişinde hep barış, huzur ve kardeşliğin yaşandığı bir üniversite olmuş, bundan sonra da, bölgemizin ve ülkemizin hoşgörü, birlik, kardeşlik, barış ve güven ortamına evrensel ilkeler çerçevesinde katkı sağlamaya devam edecektir" ifadelerini kullandı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Halil Mutlu Harran Üniversitesi Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title