Haberler

Harran Üniversitesinde Mezuniyet Sevinci

Güncelleme:

Şanlıurfa Harran Üniversitesinde 5 bin 940 öğrenci düzenlenen törenle mezun oldu.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi’nde 5 bin 940 öğrenci düzenlenen törenle mezun oldu. Keplerini hep birlikte havaya fırlatan öğrenciler, Yüksek Sadakat grubunun verdiği konserle coştu.

2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılı mezuniyet töreni Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi’nde düzenlendi.Törenine Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Âdemoğlu, Adalet komisyonu başkanı Mustafa gürbüz, bürokratlar ve mezun olan öğrenciler ile aileleri katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve devlet büyüklerinden gelen telgrafların okunmasıyla ile başlayan törende mezun öğrenciler adına Osman Batu İnan, Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman konuşma yaptı. Harran üniversitesi, Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, somada meydana gelen faciada hayatını kaybedenlere rahmet ve geride kalan ailelere başsağlığı dileyerek başladığı anlamlı konuşmasında , göreve başladığı 2007 yılından bu yana Harran Üniversitesindeki gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

Rektör Mutlu, “Rektörlük dönemim içerisinde mevcut okullarımıza 3 Fakülte, 4 Yüksekokul ve 1 Devlet Konservatuvarı ilave edilerek, 8 bin civarında olan öğrenci sayımız bugün itibariyle 20 bine yaklaşmış durumdadır. 2011-2012 Eğitim öğretim döneminde ilk defa yabancı uyruklu öğrenci alımına başlandı. Yurt dışı hareketlilik projesine Üniversitemiz bünyesinde kurulan AB Ofisi aracılığıyla ivme kazandırıldı” dedi. Üniversite sanayi buluşmasının sağlanacağını vurgulayan Mutlu, “Üniversitemiz bünyesinde tarım ağırlıklı Teknokent kurulmuştur. Teknokentin bu yıl hizmete açılmasıyla birlikte Üniversite-Sanayi buluşması büyük ölçüde sağlanmış olacaktır” diye konuştu.

Mutlu, üniversite ve bölge için önemli hayata geçirilmiş ve geçirilecek projelerle ilgili ise şöyle konuştu:

“GAP Bölgesinde bulunan tüm üniversite, sanayi, kamu ve özel kuruluşlar ile potansiyel girişimcilerin yararlanabileceği bir ‘Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Merkezi (GAP-YENEV) ve Merkezi Laboratuarın temelinin de bu yıl içinde atılması planlanmaktadır. Geçen yıl temeli atılan Merkezi Derslik ve Merkezi Kütüphane inşaatları tamamlanmış ve hizmete açılmıştır. Osmanbey Yerleşkesinde bulunan bin kişi kapasiteli yurda ilaveten bin kişi kapasiteli bir yurt daha yapılması için Kredi Yurtlar Kurumu tarafından en kısa süre içerisinde ihaleye çıkılacak olup, yurdun tamamlanmasıyla birlikte öğrencilerimizin barınma sorunu büyük ölçüde çözüme kavuşmuş olacaktır. 600 Yatak kapasiteli Araştırma ve Uygulama Hastanemizin inşaatı hızlı bir şekilde devam etmekte olup, ek ödenek temin edilmesi halinde bir yıl içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Ayrıca Osmanbey Yerleşkemizde öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek olan Öğrenci Yaşam Merkezi ile açık spor tesislerinin inşaatına başlanmış ve bu yılın sonuna kadar bitirilmesi planlanmaktadır.”

ÖĞRENCİLERE MESAJ

Rektör Mutlu, konuşmasının son bölümünde öğrencilere seslenerek, öğütler verdi. Uzlaştırıcı bir uslübe ihtiyaç olduğunu belirten Mutlu, “Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesi için kutuplaştırıcı dilden uzaklaşılmasına, uzlaştırıcı bir üslubun konuşulmasına en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçmekteyiz. Birlik ve beraberliğimizi bozmak üzere provokatörlein eylemlerin başarıya ulaşmasını engellemek, ülkemizde barış ve huzurun devam etmesi için sağduyulu bir şekilde hareket edeceğinize inanıyorum. Farklı kesimlerin karşılanmayan isteklerini savunmaları ve hak aramaları, protesto eylemleri düzenlemeleri demokratik rejimin doğasında bulunmaktadır. Ancak, toplumda hak aranırken, tarafların şiddet ve zorbalığı bir yöntem olarak kullanması çoğulcu demokratik bir toplum olma yolunu tıkamaktan başka bir işe yaramayacaktır. Ülkemizde ve bölgemizde barışın ve istikrarın hakim kılınması temennisi ile hepinizi tekrar tebrik ediyor, sizleri yaşamınızın yeni dönemine tüm mensuplarımızın iyi dilekleriyle ve sevgiyle uğurluyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” diye konuştu.

Düzenlenen törende Okulu birincilikle tamamlayan öğrencilere diplomaları protokol tarafından verildi. Üniversiteden mezun olan 5 bin 940 öğrenci, diploma töreninin ardından hep birlikte kepleri havaya fırlattı. Çeşitli etkinliklerin düzenlendiği tören, Yüksek Sadakat grubunun verdiği konserle son buldu

SERHAT DEMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Halil Mutlu Harran Üniversitesi Yüksek Sadakat Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title