Haberler

Harran Üniversitesi'nde Akademik Yıl Açılışı

Güncelleme:

Harran Üniversitesi'nin 2014-2015 Akademik Yılı'nın açılışı yapıldı. Açılış törenine sınır dışındaki ve yurt içinde yaşanan olaylar damgasını vurdu.

Harran Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı açılış töreni yapıldı.

Düzenlenen törenlerin ilki, üniversite akademisyen ve öğrencilerinin Osmanbey Yerleşkesindeki Atatürk anıtı önünde saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu'nun anıta çelenk koyması ile başladı. İkinci tören ise Fen- Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleşti.

Burada yapılan törene, Vali İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, Haliliye Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, İl Defterdarı Ali Osman Karaköse, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Âdemoğlu, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılış töreninin başında konuşan Hatice Alan isimli öğrenci ulaşım sorununa dikkati çekti. Daha sonra, Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu yaptığı konuşmada, "Tarihin ve medeniyetin doğduğu yerden bilimsel ve kültürel alanda yükselen değer Harran Üniversitesi'nin 2014-2015 Akademik Yılı Açılış Törenine hoş geldiniz" dedi. Rektör Mutlu duygu dolu veda konuşması yaptı. 8 yıldır rektörlük görevini yürüten Mutlu bu sene 8. ve son yılı olduğunu belirterek 8 yıl içerisinde üniversiteye yapılanlar hakkında bilgi verdi. Şanlıurfa sınırında yaşananlara da değinen Mutlu;"Burası bir eğitim yeri tüm öğrencilerime teşekkür ediyorum. Yaşanan olaylar üniversitemizi etkilemedi. Sınırda yaşanan olayların biran önce bitmesi temennisinde bulunuyorum. Biraz önce öğrenci arkadaşımızın söylediği eksiklerin çoğunu giderdik ve gidermeye devam ediyoruz. Toplam 21 bin kişi şuanda üniversitemizde eğitim görüyor. Bu sene yeni gelen 5 bin öğrencimize başarılar diliyoruz" şeklinde konuştu.

'DÜNYA VAHŞETİ İZLİYOR'

Sınır dışında ve ülke içinde yaşanan olayları anımsatan Rektör Mutlu, "Ne yazık ki Ortadoğu'daki tüm İslâm ülkelerinde kan ve gözyaşı var, kadın-çocuk demeden binlerce masum insan her gün katlediliyor. Bugün, milyonlarca insan evinden-sevdiklerinden uzakta yaşarken, maalesef yaşanan her türlü vahşeti, tüm dünya sessiz bir şekilde izliyor. Nereden ve kimden gelirse gelsin, ister PKK olsun ister IŞİD olsun her zaman terörün ve zulmün karşısında olduğumuzu belirtmek isterim. Sınır komşumuzdan ülkemize sığınan tüm insanları ırk, mezhep ve din ayrımı yapmaksızın bağrımıza bastık, çünkü ülke olarak her zaman zalimin değil mazlumun yanında olmayı ilke edindik. Sınırımızda yaşanan olaylar bahanesiyle yapılan eylemler sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımız hepimizi derinden üzmüştür ama gerçekleştirilen bu provokatif eylemler karşısında herkesin son derece dikkatli ve sorumlu davranması büyük önem taşıyor. Şiddeti, kargaşayı ve vandalizmi teşvik eden söylemler, yaşanan can kayıplarının, akan kanın birinci derecede sorumlusudur" diye konuştu.

KÜÇÜK: ÜNİVERSİTENİN ÖNEMİ BÜYÜK

Harran Üniversitesini ilk gördüğünde hayran kaldığını belirten Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, ise "Ben ilk geldiğim sıra üniversiteyi ziyaret etme fırsatım oldu. Burayı gezdikten sonra hayran kaldım. Bizim zamanımızda böyle aktiviteleri yapacağımız alanlar yoktu. Sizler burada okuyorsunuz ve çok şanslısınız. Dünyadaki büyük firmalara bakıyoruz isimlerini biliyoruz ama arkalarında bir üniversite olduğunu bilmiyoruz. Tüm büyük firmaların arkasında bir üniversite kesinlikle var. Bu üniversitede genç beyinler projeleri üretiyor büyük firmalar ise faaliyete geçiriyor bu nedenle üniversitenin önemi çok büyük "ifadelerine yer verdi. Açılış konuşmalarının ardından törende akademik unvanları değişen yardımcı doçent, doçent, profesör kadrosuna atanan akademisyenlere törenle binişleri giydirildi. Düzenlenen tören Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Özcan Erel'in "İnovasyon Süreci"konulu ilk dersi vermesiyle sona erdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

İbrahim Halil Mutlu Harran Üniversitesi Şanlıurfa Uludağ Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title