Haberler

"Hangi Bakan Görüşmüş İsmini Verin"

Güncelleme:

Bekir Bozdağ, hükümetten birilerinin terörle müzakere görüşmelerinde bulunduğuna yönelik değerlendirmelere işaret etti.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, hükümetten birilerinin terörle müzakere görüşmelerinde bulunduğuna yönelik değerlendirmelere işaret ederek, "Hangi bakan görüşmüş onun ismini verin. Siz, bir kamu görevlisi ile hükümeti aynı kefeye koyup milleti aldatıyor, yalan yanlış şeyler söylüyorsunuz" dedi.

Bozdağ, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'da değişiklik yapan tasarının TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Avukatlara yönelik soruşturmalara ilişkin soruya karşılık verirken Bozdağ, avukatlara dönük soruşturma, kovuşturma, aramaların nasıl yapılacağının yasalarda düzenlendiğini söyledi. Adli soruşturmayı yürüten görevlilerin, bu yasalar çerçevesinde hareket ettiğini ifade eden Bozdağ, usule aykırı bir şey varsa itiraz edilebileceğini belirtti.

Kimsenin, avukat olduğu için soruşturmaya tabi tutulmadığını kaydeden Bozdağ, "Bir berber, kasap, suç isnadıyla karşı karşıya kaldığında, tutuklanması gereken bir durum olduğunda, 'kasap, manav, berber tutuklandı' diye kimse değerlendirme yapmıyor. Avukat veya başka sıfat taşıyan kişilerle ilgili bir suç isnadı olduğunda mahkemeler tutuklama kararı verdiğinde, bunu sanki avukatlık mesleğini icra ettiği için tutuklanıyor gibi yansıtmak fevkalade yanlıştır. Bir soruşturma çerçevesinde mahkeme tarafından verilen bir karar söz konusudur" diye konuştu.

-"Yaklaşık 15 bin tahliye"-

Oslo'da herhangi bir mutabakatın olmadığını vurgulayan Bozdağ, hükümeti temsilen hükümetten biri görüşme yapmış gibi değerlendirmeler yapıldığını anımsattı.

Bekir Bozdağ, "Seçim döneminde AK Parti iktidarını yıpratmak için hükümetten birileri görüştü diye meydanlarda konuşanlara yönelik Sayın Başkanımız, 'hükümetten kimse görüşmedi, bundan önce de bundan sonra da yoktur böyle bir şey' diye açıklama yaptı. Hangi bakan görüşmüş onun ismini verin. Siz, kamuda çalışan bir kamu görevlisi ile hükümeti aynı kefeye koyup milleti aldatıyor, yalan yanlış şeyler söylüyorsunuz" dedi.

Bozdağ, tasarının yasalaşmasıyla yaklaşık 15 bin tahliyenin olmasının tahmin edildiğini bildirdi.

Bir yanlışı düzelttiklerini, daha önce yapılması gereken bir doğruyu gecikerek olsa da yerine getirdiklerini belirten Bozdağ, "Bir yandan samimi olarak istifade etmek isteyenlere imkan veriyoruz öte yandan da bunu değişik nedenlerle istismar etmek isteyenlerin elinden, istismar oyuncağını alıyoruz. Yapılan işte yanlışlık yok, doğru olan bir işi yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

-"Bunlardan araba bile almam"-

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın konuşmalarından kısa bir bölümü, kürsüde telefonundan dinletti.

Uzunırmak, "Sizlere ve halka soruyorum, bu sözleri sarf edenler ikinci el arabalarını satmak isteseler arabalarının özelliklerini size saysalar gidip alır mısınız yoksa bir teknip ekip mi götürüp bakarsınız- Ben bunlardan araba bile almam" dedi.

Uzunırmak, tasarının ilk iki maddesine karşı, halkın lehine maddelerin yanında olduklarını belirtti.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, tasarının, mağduriyeti çözmek, özgürlükler adına getirilen bir tasarı olmadığını belirtti. Özcan, tasarının görüşülmesinin nedeninin, yasal düzenlemenin Oslo'da başlayıp İmralı'da devam eden görüşmelerin sonucu olduğunu savundu.

Muhabir: Meltem Yılmaz

Yayıncı: İbrahim Uyar - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Ceza Muhakemesi Kanunu Ali Uzunırmak Bekir Bozdağ Tanju Özcan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title