Haberler

Hanefi Bostan: "Üniversite Gençliğinin Yurt Sorununu Çözmek İçin Aday Olduk"

MHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Hanefi Bostan “Haksızlığa uğrayanların haklarını iade etmek, üniversite gençliğinin yurt sorunun çözmek için aday olduk” dedi.

MHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Hanefi Bostan "Haksızlığa uğrayanların haklarını iade etmek, üniversite gençliğinin yurt sorunun çözmek için aday olduk" dedi.

MHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan seçim çalışmaları kapsamında Maltepe Türk Ocağını ziyaret etti. Ziyaret esnasında Bostan, seçilmesi halinde yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Eğitim dünyasının içerisinden gelen bir insan olduğunu anlatan Bostan, üniversite öğrencilerinin yurt sorununa değindi.

Milli Eğitim başta olmak üzere kamu kurumlarında haksızlığa uğrayan kişilerin haklarını teslim etmek için milletvekili olmaya karar verdiğini belirten Bostan, "Haksızlığa uğrayanların haklarını iade etmek, üniversite gençliğinin yurt sorunun çözmek için aday olduk. Yurt konusu İstanbul'da çok ciddi bir sorun. Anadolu'da gelen öğrenciler bize başvuruyor. Ama bunların önemli bir kısma maalesef cevap bulamıyoruz. İstanbul'da yeterli yurt olmamakta ama haddinden fazla üniversiteli bulunmakta. Türkiye genelinde Kredi Yurtlar Kurumunun istihdamının sadece 350 bin kişi. 350 bin istihdamla üniversite öğrencilerinin barınma sorununu çözmek mümkün değil. Bu rakam çok cüzi öğrenci anlamına geliyor. Buralara da genelde maddi durumu iyi olanların ve iktidara yakın olanların çocukları yerleştiriliyor" dedi.

Memurun ortalama maaşının 2 bin 350 TL olduğunu sözlerine ekleyen Bostan, "Bir memurun iki çocuğunun üniversitede olduğunu düşünürsek çocuklarını üniversite de okutması mümkün değil. Haksızlığın ortadan kaldırılması lazım. Bununun için bu işleri bilen ve bununla mücadele edecek insanların mecliste olması gerekiyor. Bunun için MHP'nin iktidarı büyük önem taşımaktadır. İktidar partisi söylem dışında hiçbir şey yapmamıştır" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hanefi Bostan İstanbul Maltepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title