Haberler

Hamzaçebi : Bu Kişinin Can Güvenliği Hükümetin Güvencesi Altında Olmak Zorundadır

Chp Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırıda bulunan Orhan Övet'in denetimli serbest bırakıldığını öğrendiklerini belirterek, "Bizim endişemiz Denetimli Serbestlik kapsamında serbest bırakılan bu kişinin başına bir şey gelebilme ihtimalidir.

Chp Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırıda bulunan Orhan Övet'in denetimli serbest bırakıldığını öğrendiklerini belirterek, "Bizim endişemiz Denetimli Serbestlik kapsamında serbest bırakılan bu kişinin başına bir şey gelebilme ihtimalidir. Bu kişinin can güvenliği hükümetin güvencesi altında olmak zorundadır"dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan ve oturduğu yerinden konuşan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırıda bulunan Orhan Övet'in Denetimli Serbestlik yasasından faydalanarak serbest kaldığını öğrendiklerini söyledi. Hamzaçebi, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanına parlamentoda saldırı yapılması esas olarak Demokrasiye yapılan bir saldırıdır. Bizim endişemiz şudur. Savcılığın soruşturmasına güvenmek istiyoruz. Olayın bütün ayrıntıların ortaya çıkartılmasını arzu ediyoruz. TBMM'ye daha önce hiç gelmemiş olan bir kişinin gelerek Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanın geçeceği yolları bilerek orada konuşlanması ve harekete geçmesi son derece dikkat çekicidir. Bu durum bize bu olayın bireysel olmadığını göstermektedir.ödedi.

Hamzaçebi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yani arkasında planlayıcı güç veya güçlerin olduğunu bize hissettirmektedir. Bizim endişemiz Denetimli Serbestlik kapsamında serbest bırakılan bu kişinin başına bir şey gelebilme ihtimalidir. Arkasındaki kişilerin veya güçlerin bu kişinin konuşabilme ihtimaline karşı bu vatandaşın başına bir şeyi getirme ihtimallerin olduğudur. Bu kişinin can güvenliği bu ülkenin hükümetin güvencesi altında olmak zorundadır. İç İşleri Bakanı, hükümet bu kişinin can güvenliğinden sorumludur. Ben buradan İç İşleri Bakanını uyarıyorum. Bu kişinin başına bir şey gelirse bu soruşturma sonuçlanmayacak, failleri açığa çıkmayacak demektir. Herkesi titiz bir şekilde görevini yapmaya davet ediyorum." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Akif Hamzaçebi Kemal Kılıçdaroğlu Orhan Övet Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title