Haberler

Haluk Levent: Kızılay'dan aldığımız bir çadırın maliyeti KDV dahil 22 bin liraya karşılık geldi

Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından Kızılay'ın çadır satışı yaptığı Ahbap derneğinin kurucusu ünlü şarkıcı Haluk Levent katıldığı televizyon programında konunun ayrıntılarını paylaştı. Kızılay'dan 2 bin 50 çadır satın aldıklarını belirten Levent, "Bir çadırın maliyeti KDV'siyle birlikte 22 bin liraya karşılık geldi" diye konuştu.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık iki deprem, 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde 44 binden fazla kişi hayatını kaybederken, on binlerce bina yerle bir oldu.

DEPREMİN 3. GÜNÜNDE 46 MİLYON LİRALIK ALIŞVERİŞ

Depremin yaralarını sarmak için bölgede ilk günden beri yoğun çalışmalar yapan Ahbap derneğiyle ilgili bir haber ise kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Ünlü şarkıcı Haluk Levent'in kurucusu olduğu Ahbap'ın depremin 3. gününde Kızılay'dan 46 milyon lira karşılığında yüzlerce çadır aldığı ortaya çıktı.

BAŞKAN KEREM KINIK SATIŞI DOĞRULADI

Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın "Bu rutin bir işlem. Finansal süreklilik için kurumlara maliyetine satış yapıyoruz" sözleriyle doğruladığı gelişmeye ilişkin detayları ise Haluk Levent, katıldığı Fox TV canlı yayında paylaştı.

"KIZILAY'DAN 2 BİN 50 ÇADIR SATIN ALDIK"

"Çalar Saat" programında Kızılay'ın kendilerine yaptığı çadır satışının ayrıntılarını aktaran Levent, "15 bin 250 adet çadır aldık. 2 bin 50'si Kızılay'dan alındı. 13 bin 200 tanesi de başka firmalardan alındı. 28 tanesinin faturasını yayınlayacaktık zaten. Arkadaşlar Kızılay'ın internet sitelerinden çadır sattığını görmüşler. Sitelerde var. Ankara Eczacılar Odası da almış biz niye almayalım?

Haluk Levent: Kızılay'dan aldığımız bir çadırın maliyeti KDV dahil 22 bin liraya karşılık geldiHaluk Levent katıldığı canlı yayında Kızılay'dan çadır alımının detaylarını paylaştı.

"İNSANLAR ÖLÜYOR ORADA ÇADIR GETİRMEM LAZIM"

Hemen öğrendik ihracat yapılmak üzere hazırlanan 2 bin 50 adet çadır var. Kızılay'ın iştiraklerinin çadır sattığı piyasada biliniyor. Deprem zamanı veya değil, biliniyor. Ben o an hiçbir şey düşünemiyorum. İnsanlar ölüyor orada, dışarıda tir tir titriyorlar. Benim orada insanlara çadır getirmem lazım.

"20 BİN DE OLSA ALACAKTIM"

Kızılay'da 2 bin 50 tane çadır vardı. 20 bin olsa satın alacağım. Ben o anda 'Kızılay oldu, toplum bize bir şey' diye düşünemem. İnsanlar ölüyor, eksi 10 derece. Sistemi kimse bilmiyor. AFAD da çadırları parayla, faturalı alıyor Kızılay'dan. Buyurun AFAD yetkilileri yalanlasın. Eğer o yurt dışına ihraç edilecek çadırlar satılacaksa, AFAD da parayla alıyor. Orada bir muhasebe var" diye konuştu.

"BİRAZ İNDİRİM YAPTIRDIK"

Haluk Levent, Kızılay'ın çadırlar için 'indirim' yaptığını belirtirken KDV ödediklerini de söyledi; "Biraz indirim yaptırdık, 19 bin lira, KDV ve nakliye. Bunlarla birlikte tanesi 22 bin liraya geldi. Ben o çadırları almak zorundaydım. Aynı şartlar olsa yine alırdım."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Kahramanmaraş Haluk Levent Kızılay Ahbap Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

Emirhan Yıldız:

sen almasan zaten devlet kuracaktı çadırları bedava reklam yapma diye maliyetini almışlar

119
100
yanıtYanıtla
Ercan akdeniz:

Büyün yıldız futbolcualrın formaları milyonlara satıldı ve parası AHBAPa verildi. AHBAP çadırları bedava alıp verecekse onu tavukları koruma derneği de yapar.

62
89
yanıtYanıtla
Alper Altıok:

Para isterken neden insanlara Kızılay'dan para karşılığı çadır ve konserve gıda alacağını söylemedin Haluk??? Sen halk kahramanı değilsin her şey bir gün ortaya çıkacak Haluk.!

38
89
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Şu veya bu şekilde tedarik edilen ve depremzedelere acil ulaşması gereken vede ticari kâr elde etmeyi düşünmeyen bir yardım kampanyasında KDV almak ne absürt bir durum. Almasaniz veya %1 gibi gösterseniz acaba ne gibi mahzuru olurdu?

59
10
yanıtYanıtla
sevgi alagoz:

Kızılay amblemli satın alınmış STK tarafından kurulmuş çadırları Kızılay sahiplenmesin adı yazıyor diye burda reklamı Kızılay yapıyor ordalar ama yoklar yani yazıklar olsun

43
11
yanıtYanıtla
Talha Akin:

Niyetin iyi olsa Haluk Leventin paylaşımını okusan verilen çadırların amblemsiz verildiğini okurdun ama niyet kötü işte

yanıt21
yanıt7
Mehmet Vatandaş:

İşte asıl konuşulması gereken bu çadırın fiyatı için 22 bin lira normal mi? Kızılay da bu fiyattan mı alıyor?

38
5
yanıtYanıtla
Ercan akdeniz:

Kızılay ın çalıştığı firmadan alıyor.

yanıt4
yanıt0
Mehmet Vatandaş:

Evet Ercan ben de onu diyorum kızılay da bu fiyattan mı alıyor burası önemli ikisi de yardım ve hayır kuruluşu birine daha ucuz ötekine daha pahalı veriyorsa işte o zaman...

yanıt1
yanıt0
sade vatandaş:

17 ağustostan bu yana her ilin onbinlerce çadırı ayrı ayrı stoklaması ve bir afet anında bunların alt yapısıyla kurulumunu gerçekleştirecek bir düzen sağlaması gerekliydi en bir ülke için büyük afet her şeyi yaparım diyip hiç bir şey yapmayanların olduğu ülkede yaşamaktır

21
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title