Haberler

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, "Cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte inşallah ülkemizde daha çok ve daha hızlı hizmetler yapacağız." dedi.

Ak Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, "Cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte inşallah ülkemizde daha çok ve daha hızlı hizmetler yapacağız." dedi.

Çanak, 16 Nisan halk oylaması çalışmaları kapsamında Altınordu ilçesindeki esnaflarla bir araya gelerek "evet" oyu için destek istedi.

Vatandaşlara, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili gelecek yenilikleri anlatan Çanak, vatandaşların sorularını da yanıtladı.

CHP'nin halk oylaması sürecindeki tavrını ve politikasını eleştiren Çanak, şunları dile getirdi:

"CHP seçimlerde kaybettiğini anlayınca insanlara korku verir. 'Ülke elden gidiyor, Cumhuriyet'i yıkacaklar, laiklik elden gidiyor.' Ne oldu, başı türbanlı, tesettürlü insanlar okullarda öğrenci oldular, kamu görevlerinde çalışıyorlar. Mecliste tesettürlü bayan milletvekillerimiz var. Devlet yıkıldı mı? Ülke yıkıldı mı? Kötü mü oldu, bugüne kadar AK Parti gelene kadar bu korkuyu neden verdiniz o zaman. Demek ki derdiniz başkaydı."

"CHP milleti korkutup yeni cumhurbaşkanlığı sistemine karşı çıkıyor, yürüttüğü 'hayır' kampanyalarıyla da halen vatandaşa korku vermeye çalışıyor." diyen Çanak, şöyle devam etti:

"Bu bir rejim değişikliği değil sistem değişikliğidir. Cumhuriyet değişmiyor. Cumhuriyetin değişmesi için dört maddenin kaldırılması lazım, öyle madde değişikliği yok. İlk dört madde aynen duruyor. Ama CHP yine bu korkularla, kendi aklınca milleti korkutarak 'yok efendim cumhurbaşkanı seçildiğinde bu sisteme göre istediğinde lokantaları da kapatırmış.' Yahu bir genel başkan bunu söyleyebilir mi? 'Ya kararname çıkarma yetkisi var, istediğini çıkarır' diye bir şey yok. Şu günkü sistemde cumhurbaşkanlarının hiçbir sorumluluğu yok. Siz hiçbir cumhurbaşkanının yargılandığını duydunuz mu? Yok. Ama bu ülkede başbakan asıldı. Ahmet Necdet Sezer'i siz mi seçtiniz? Süleyman Demirel'i siz mi seçtiniz? Yok. Meclise geldi, Meclis, 'Tamam Ahmet Necdet Sezer'i yapalım' dediler, çıktı cumhurbaşkanı oldu. Şimdi diyorlar ki, 'Partili cumhurbaşkanı mı olur, tarafsız olmaz' diyorlar. Allah aşkına Ahmet Necdet Sezer partili değil miydi? Güya adamın partisi yok, buyurun size cumhurbaşkanı. Milletin kafasını bulandırmaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte inşallah ülkemizde daha çok ve daha hızlı hizmetler yapacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Necdet Sezer Oktay Çanak AK Parti Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title