Haberler

Halit Ziya Uşaklıgil'in Vefatının 68. Yıldönümü

Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Halit Ziya Uşaklıgil'i, ölümünün 68. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyorum" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Edebiyatın her türünde eserler veren Halit Ziya Uşaklıgil, çok sayıda eseriyle yazın hayatımıza büyük bir zenginlik kazandırmıştır" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Halit Ziya Uşaklıgil'in vefatının 68. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çelik, Servet-i Fünun edebiyatının en büyük ustalarından ilk büyük Türk romanı olarak kabul edilen Aşk-ı Memnu yazarı Halit Ziya Uşaklıgil'in romanları ve öykülerindeki ustaca örülmüş, hareket betimleme ve ruh çözümlemeleri ile Türk edebiyat tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Edebiyatın her türünde eser veren Uşaklıgil'in, çok sayıda eseriyle yazın hayatına büyük bir zenginlik kazandırdığını bildiren Çelik, "Bu duygu ve düşüncelerle edebiyatımızın önemli ismi Halit Ziya Uşaklıgil'i ölümünün 68. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halit Ziya Uşaklıgil Ömer Çelik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title