Haberler

Halisdemir'in kabrine "doğum günü" ziyareti - NİĞDE

Güncelleme:

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in doğum gününde, vatandaşlar ve öğrenciler kabrini ziyaret etti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in doğum gününde, vatandaşlar ve öğrenciler kabrini ziyaret etti.

Niğde'de 20 Şubat 1974 yılında dünyaya gelen Halisdemir'in, Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde bulunan kabrini ziyaret eden öğrenciler ve vatandaşlar dua etti.

Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu 7. sınıf öğrencilerinden Arda Tümen, burada gazetecilere, herkesin Ömer Halisdemir'i örnek alması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Ömer Halisdemir 15 Temmuz'da vatanımızı ve geleceğimizi kurtardı. Bizleri düşündüğü için kendini feda etti. Bizim de büyünce vatan için sorgulamadan seve seve canımızı feda edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Onun okuduğu okulda okumak ve aynı belde de yaşamaktan dolayı çok gururluyum. Şehit Ömer Halisdemir'i önemsiyoruz ve her zaman da minnet duyuyoruz. Doğum günü için kabrine geldik. Canıgönülden doğum gününü kutluyorum."

Öğrencilerden Kadriye Özcan ise Halisdemir'i örnek alarak, gerektiğinde gözlerini kırpmadan vatan için canlarını vermeye hazır olduklarını anlattı.

Özcan, "Onun okuduğu okulda okumaktan ve aynı belde de yaşamaktan dolayı gurur duyuyorum. Buradaki herkesin de gurur duyduğunu biliyorum. Onu her doğum günün de ziyaret edeceğiz, dua edeceğiz ve unutturmayacağız." dedi.

Ziyaretçilerden Mustafa Akman da Konya'dan ailesiyle Niğde'ye giderken Şehit Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret etmek istediklerini vurgulayarak, "Doğum günü olduğunu bilmiyordum, güzel bir tevafuk oldu." ifadelerini kullandı.

İki yaşındaki torununu da yanında getirdiğini belirten Akman, "Torunlarımıza şehitlerimizin vatan uğruna nasıl şehit olduklarını anlatacağız ve o duygularla büyüteceğiz, gayemiz bu. Darbeden sonra en az on gün sabahlara kadar uymadık, meydanlardaydık. Şehit Ömer Halisdemir'in yapmış olduğu mücadele ve şehadeti hala gözüm önünde." diye konuştu.

Nazmiye Akman ise Ömer Halisdemir'in kahraman olarak hafızalarına yerleştiğini ve onu asla unutmayacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ömer Halisdemir Niğde Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu?
title